Topper in Amsterdam: Blauw-Wit (A) D1 – Roda D1

Vandaag staat er een topper op het programma. Onze Roda D1 speelt de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit Amsterdam D1. Het verschil is 1 punt meer voor Roda, met een wedstrijd meer gespeeld. De captain van vandaag is Larissa. Voor de wedstrijd zegt Larissa: ”Het zal een spannende wedstrijd worden, maar de tegenstanders zijn best wel groot. Van onze coach Daan moeten we met links aangooien, als een medestander links staat”.

De startopstelling in de verdediging: Eefje, Brechtje, Mitchel en Thijs. In de aanval: Faas, Jacob, Larissa en Elise. Als reserve beginnen Madelief en Nora. Omdat de shirts van Roda en Blauw-Wit wel erg op elkaar lijken, speelt Blauw-Wit met de shirtjes binnenstebuiten gekeerd. Wellicht dat Roda er nog aan moet wennen, want Blauw-Wit scoort in de 1ste aanval al meteen 1-0. Roda herpakt zich en laat de bal lang goed rondspelen, maar weet niet te scoren. Blauw-Wit komt na 5 minuten spelen op 2-0.

Faas en Elise weten elkaar goed te vinden en Faas scoort na een goede aangeef van Elise: 2-1. Roda is terug in de wedstrijd, maar Blauw-Wit scoort alweer snel de 3-1. Er wordt in een hoog tempo gespeeld met mooie combinaties, maar nog geen score voor Roda en Blauw-Wit scoort na een snelle tegenaanval de 4-1.

De 2de kwart van de wedstrijd begint en Nora komt erin voor Brechtje in de aanval. Uw verslaggever moet zijn auto verplaatsen op het parkeerterrein en mist daardoor de 4-2 van Thijs, die via een doorloopbal scoort. Mitchel raakt geblesseerd en wordt vervangen door Brechtje. Roda blijft de bal goed rondspelen en vindt Nora in een vrije positie die beheerst scoort: 4-3.

De tweede helft begint met in de verdediging: Eefje, Nora, Mitchel en Thijs. In de aanval: Larissa, Brechtje, Jacob en Faas. In hetzelfde hoge tempo als in de eerste helft, wordt de bal rondgespeeld. Brechtje loopt zich vrij en Faas speelt de bal naar haar en Brechtje scoort: 4-4! De spanning stijgt in Sporthal Blauw-Wit.

Larissa speelt de bal op Brechtje, die in de aangeef staat en Larissa krijgt de bal terug en scoort 4-5! Roda heeft de 4-1 achterstand omgezet met nog 20 minuten op de klok.

Blauw-Wit verdedigt hierop fel en onderschept vaak de bal in beide vakken. Roda heeft het moeilijk en hierdoor scoort Blauw-Wit 5-5. De stand is weer gelijk en de 4de kwart begint.

Madelief komt erin voor Eefje in de aanval en Elise vervangt Jacob in de verdediging.

De spanning is te snijden en het publiek staat op de banken. Met nog 8 minuten te spelen is de stand nog steeds gelijk. Dan scoort Blauw-Wit de 6-5. Roda moet alles op alles zetten om er nog een gelijkspel uit te halen. Beide coaches wisselen nog om tactische redenen. Om het Mitchel en Thijs moeilijk te maken in de aanval wordt een verdediger van Blauw-Wit gewisseld.

In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Roda een vrije worp, maar deze wordt goed verdedigd door Blauw-Wit, dit was de laatste kans op de gelijkmaker. De uitstekend fluitende scheidsrechter maakt een eind aan de wedstrijd en de eindstand komt hiermee op 6-5.

Roda D1 heeft een prachtige wedstrijd neergezet en iedereen heeft goed gespeeld. Misschien was dit wel de beste wedstrijd van het seizoen.