Topscorersklassement Senioren veldseizoen 2021-2022

“Scoren doen we samen bij Roda! Winnen en verliezen doen we samen! Samen gaan we recht op doel af! “ Dit is wat ons Rodianen bindt. Wat ons ook bindt is de onderlinge betrokkenheid en het contact met elkaar. Dit jaar staan er weer vier hechte senioren teams op het veld, daar zijn we trots op. Om die onderlinge betrokkenheid versterken zetten we met een knipoog het topscorersklassement Senioren veld seizoen 2021-2022. Zo blijven we op de hoogte van het reilen en zeilen onderling!

Speelronde 13

Roda 1 verloor nipt van Achilles, waardoor degradatie een feit is. De Rodianen 1 verdienen een compliment voor de teamspirit en de ontwikkeling van dit seizoen.

Roda 2 verloor van pernix met 14-20.

Roda 3 speelde een uitwedstrijd tegen de nummer Sporting West. Er werd helaas verloren met 6-14

Roda 4 verloor onverwachts van Furore en won van Aurora. Deze week staan er nog twee wedstrijden op het programma

damesdoelpuntenherendoelpunten
Nienke29Arjan37
Yoets22Sem33
Suus18Jari32
Rebecca13Bernlef29
Ilse12Kees29
anne vb11Noah29
Anne v E10Jonne21
Nicolien9Jitter20
Natasja9Daan B16
Jasmijn8thijs16
daphne7Koen Hau15
Cathy7Remco12
Eva7Dennis11
Kelly6Koen Hav11
Elana6Jelle Ne11
Raven6ivan9
sandy6Wouter8
Meghan5Junior8
Maaike5Joris7
Celeste4Jelle Ni2
Natacha T4selmer3
Noelle3Bert2
Mariska4kjeld3
liselotte3Daan H1
Naomi2Lars1
Fonne1

Speelronde 12

Roda 1 verloor helaas kansloos tegen titelkandidaat nummer 1 Die Haghe. Over twee weken vecht Roda voor haar laatste kans tegen eveneens een sterke tegenstander. Achilles staat 11 juni op het programma. Kom op Rodianen.

Roda 2 won wederom een knappe wedstrijd. Volgens trainer Karsters laat het zien dat de ploeg gegroeid is en volwassener is gaan korfballen. Dit keer moest Groen Geel er met 8-9 aan geloven.

Roda 3 speelde een uitwedstrijd tegen de nummer laatst. Er werd helaas teleurstellend en onnodig verloren.

De wedstrijd van Roda 4 werd helaas weer verplaatst. Zij spelen de komende donderdagen twee inhaalwedstrijden.

Speelronde 11

Roda 1 speelde tegen Apollo. De Rodianen grepen de laatste strohalm aan om directe degradatie te voorkomen. Roda overklaste het matige Apollo door met 22-10 te winnen. In een hoog tempo en met veel afwisseling werd Apollo naar huis gestuurd. De dames en heren maakten er beide 11 aan Roda zijde. Gezien het spel en de ontwikkeling van de ploeg de laatste maanden en weken is het jammer dat Roda op deze positie staat. Wel kunnen de Rodianen 1 met vertrouwen naar de toekomst kijken.

Roda 2 speelde ook tegen Apollo en won vrij makkelijk. De Rodianen zijn nog ongeslagen de tweede veldhelft. Er komen nog mooie potjes aan tegen KZ en Groen Geel om de krachten te meten.

Roda 3 versloeg Haarlem 3 en zo behaalden alle senioren teams die speelden dit seizoen voor het eerst tegelijkertijd een overwinning. Roda 3 had tegen Haarlem de hele wedstrijd een overwicht en wist met 12-8 te winnen.

Speelronde 10

Roda 1 speelde een derby tegen ZKV 1. Er werd helaas met 16-21 verloren. Maar het vlaggenschip kan terugkijken op een goede wedstrijd. Er werd over veel schijven gescoord. Dit moet vertrouwen geven voor de thuiswedstrijd tegen Apollo aanstaande zaterdag. Een overwinning is noodzakelijk!

Roda 2 boekte een knappe overwinning op koploper ZKV 3. De Rodianen speelden als collectief sterk en agressief, waardoor zij het geroutineerde ZKV toch de gehele wedstrijd op achterstand hielden. Knap!

Roda 3 verloor met grote cijfers van Tempo 5. Helaas bleek deze ploeg letterlijk een maatje te groot voor het derde.

Roda 4 had geen kind aan Blauw Wit, waar de gebroeders Volkers weer hun opwachting maakte. Ander leuk detail, want bij Blauw Wit speelde de bondscoach mee. Hij schijnt wat spelers gescout te hebben. 19-9 was de eindstand.

Speelronde 9

Roda 1 speelde de uitwedstrijd tegen Meervogels 1. Er werd helaas met 14-7 verloren. Het zou mooi zijn als Roda op 14 mei in de derby tegen ZKV uit een ander vaatje kan tappen.

Roda 2 herpakte zich knap na de teleurstellende degradatie in de zaal werd er knap gewonnen van KVA 3. Roda vestigt zich hiermee stevig in de middenmoot in de 2e klasse op het veld.

Roda 3 speelde een moeizame uitwedstrijd tegen Madjoe 3. De wedstrijd ging nog gelijk op tot 5-5. Helaas werd er uiteindelijk met 9-15 verloren.

Roda 4 had nog een vrij weekend

Speelronde 8

Roda 1 speelde in fases een goede wedstrijd tegen Maassluis. Met name de start, waarin de Rodianen op 7-4 voorsprong kwamen sprak tot de verbeelding. Helaas bleek de tegenstander toch een maatje te groot.

Roda 2 verloor van Rohda uit Amsterdam. De wedstrijd kenmerkte zich door veel “gedoe en gezeur”.

Roda 3 boekte een uitstekende overwinning op koploper Swift uit Amsterdam. De Rodianen speelde afwisselend en er werd door iedereen schotgericht gespeeld en over veel schijven gescoord.

Roda 4 won vrij overtuigend van KZ met 13-5. De Rodianen staan samen met Oosterkwartier afgetekend bovenaan. Dit belooft wat voor de tweede veldhelft. Roda 4 speelt in de zaal niet. Een aantal spelers zullen doorschuiven naar Roda 3 in de zaal.

Speelronde 7

Roda 1 verloor helaas nipt van Kios. Roda kwam al snel met 5-0 achter, maar kwam in de tweede helft knap voor met 11-12 in een zinderende slotfase trok Kios na een 18-18 tussenstand met 20-18 aan het langste eind.

Roda 2 speelde de afgelopen week wedstrijden. Een midweekse wedstrijd thuis tegen groen geel en en afgelopen zaterdag tegen KZ/themo4u. Roda verloor beide wedstrijden en moet zo vlak voor de start van de zaalcompetitie genoegen nemen met een plek in de middenmoot.

Roda 3 had een vrij weekend.

Roda 4 speelde deze week ook twee wedstrijden. Tegen Aurora 2 werd er uitgehaald met een 22-klapper en ook tegen Bep werd er 17 keer gescoord. Beide wedstrijden wonnen de Rodianen. Dus 4 punten voor Roda 4.

Speelronde 6

Roda 1 speelde dit weekend niet tegen Achilles. De wedstrijd wordt op 26 oktober ingehaald bij Achilles.

Roda 2 liep de eerste helft achter de feiten tegen een sterk schietend Pernix. Het verschil liep zelfs op tot 5 doelpunten. In de tweede helft werd een knappe inhaalrace ingezet. Dit resulteerde uiteindelijk in een 15-15 gelijkspel. Dinsdag speelt Roda 2 thuis tegen Groen Geel. De thuiswedstrijd start om 20.30.

Roda 3 won zijn tweede wedstrijd op rij. Sporting West moest deze week met 10-8 het hoofd buigen. Roda speelde een degelijke wedstrijd. De overwinning geeft de Rodianen weer wat aansluiting met de middenmoot.

Roda 4 speelde dit weekend niet. Donderdag 21 oktober haalt Roda 4 een wedstrijd in bij Aurora.

Speelronde 5

Roda 1 verloor helaas afgetekend tegen titelkandidaat Die Haghe. De uitslag 12-22 geeft aan dat Roda het zwaar gaat krijgen in deze 1e klasse poule. Concurrent Kios verloor ook, zo blijft Roda zicht houden op de aansluiting op de nr.7 in de poule.

Roda 2 kon helaas fluiten naar de wedstrijd. Het landelijke tekort aan bondsscheidsrechters liet zich voor het eerst op het Roda veld zien. Onze eigen bondsscheidsrechters waren elders ingedeeld en er was geen scheidsrechter toegewezen. Een veel voorkomend probleem dit seizoen helaas. Intern zullen we kijken naar hoe hier mee om te gaan. De wedstrijd wordt verplaatst naar een midweekse dag.

Roda 3 won haar eerste wedstrijd overtuigend van de Meervogels. Met een aantal invallers kreeg het in grote getale aanwezige publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld met goed korfbal. Deze overwinning zal Rodianen 3 naar meer doen smaken.

Roda 4 nam revanche op Furore, dat vorig jaar een geduchte tegenstander bleek. Toen won Furore met een punt, nu Roda. Samen met Oosterkwartier neemt Roda afstand van de middenmoot.

Speelronde 4

Roda 1 verloor helaas nipt in de uitwedstrijd tegen Apollo met 15-14, na een ruststand van 10-6. De tweede helft werd het dus nog behoorlijk spannend. Helaas trok Roda net aan het kortste eind.

Roda 2 boekte een degelijke overwinning op Apollo 2. In de gelederen bij Roda 2 veel invallers aan de dames kant. En deze dames deden het hartstikke goed. Na vier wedstrijden staat Roda 2 op een gedeelde eerste plek. We kunnen met recht spreken van een goede start.

Roda 3 speelde na drie goede wedstrijden helaas een teleurstellende wedstrijd in Haarlem. Er werd met 13-8 verloren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Meervogels.

Roda 4 had om in voetbaltermen te spreken een Europese week. Midweeks werd er overtuigend gewonnen van Blauw Wit uit Amsterdam en zaterdag werd er in de laatste minuut nipt gelijk gespeeld tegen medekoploper Oosterkwartier. Ook in het topscorersklassement zijn de spelers van Roda 4 bezig aan een inhaalrace.

Speelronde 3

Roda 1 verloor helaas met stevige cijfers van ZKV. Een echte derby werd het jammer genoeg nooit. Blessures binnen de selectie waren hier mogelijk ook debet aan. Fysiotherapeute Monica heeft de komende weken veel werk aan de winkel. De komende weken zullen cruciaal worden. Met name op scorend gebied zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Vertrouwen houden in elkaar en hard werken aan de verbeterpunten

Roda 2 leed helaas de eerste nederlaag van het seizoen tegen een geroutineerd ZKV 3. Ook werd er hier helaas te weinig gescoord om aanspraak te maken op de overwinning. In het proces is het soms ook goed dat je tegen een nederlaag aanloopt. Deze week weer samen met elkaar toewerken naar de volgende week.

Roda 3 speelde een uitstekende wedstrijd met veel schoten (90), veel balbezit en goede kansen tegen een goed tempo 5. Er werd verloren met 18-14, maar de stijgende lijn zet zich door. De invallers uit Roda 4 ook hier i.v.m. blessures een welkome aanvuling.

Roda 4 had weer een foutloos weekend, omdat Blauw Wit geen team op de been kon brengen. De wedstrijd wordt aanstaande woensdagavond ingehaald op het Roda Veld.

Extra nieuws:

  • Alle spelers met blessures willen we veel succes wensen bij het herstel!
  • Deze week is het de week van DE SCHEIDSRECHTERS! Wat moeten we toch zonder hen! Via deze weg willen we alle Roda scheidsrechters bedanken voor hun inzet! De scheidsrechters bij onze senioren zijn Wouter, Geert en Paul! Topppers!

Speelronde 2

Een heerlijk zonnetje op het Roda veld op speelronde 2. Het publiek kreeg bij de senioren 3 spannende thuiswedstrijden te zien.

Roda 1 liet een degelijke partij zien, waarbij het spreekwoordelijke kwartje net de verkeerde kant opviel. Het vertoonde spel biedt perspectief voor de derby tegen het sterke en ongeslagen ZKV volgende week.

Roda 2 speelde een sterke wedstrijd, waarbij zeker in de eerste helft zeer zuiver werd geschoten. Na rust werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld. Eindstand 15-13

Roda 3 gaf een voorsprong van 8-5 in de rust helaas weg en verloor van Madjoe 3 met 10-13. Zeker de eerste helft gaf veel aanknopingspunten voor de komende weken.

Roda 4 had een vrij weekend. Wel gaven meerdere spelers na afloop van de donderdag training hun doelpunten door in de hoop wat te stijgen in het topscorers klassement. Helaas kunnen we deze doelpunten niet meerekenen.

Speelronde 1

Roda 1 verloor helaas terecht bij de uitwedstrijd tegen Maassluis. Een sterke tegenstander, die veel druk oplegde. Wel moet genoemd worden dat de uitslag 16-8 wat aan de geflatteerde kant lag. Roda mistte veel kleine kansjes.

Roda 2 kwam goed uit de startblokken met een 12-14 overwinning van de Amsterdamse naamgenoot. Er werd gescoord over veel schijven. Coach Ivan sprak van een goede teamprestatie.

Roda 3 had het lastig in de uitwedstrijd tegen Swift. De tegenstander speelde haar lengte goed uit en de uitslag 17-8 was dan ook terecht. Positief punt bij Roda 3 waren de 75 doelpogingen.

Roda 4 kende een goede start tegen KZ. Met veel invallers aan de dames kant werd er nipt gewonnen met 14-13.