Topscorersklassement Senioren veldseizoen 2022-2023

“Scoren doen we samen bij Roda! Winnen en verliezen doen we samen! Samen gaan we recht op doel af! “ Dit is wat ons Rodianen bindt. Wat ons ook bindt is de onderlinge betrokkenheid en het contact met elkaar. Dit jaar staan er weer vier hechte senioren teams op het veld, daar zijn we trots op. Om die onderlinge betrokkenheid versterken zetten we met een knipoog het topscorersklassement Senioren veld seizoen 2022-2023. Zo blijven we op de hoogte van het reilen en zeilen onderling!

Speelronde 8

Roda 1 haalde uit tegen de nummer laatst in de 2e klasse f. Het werd maar liefst 28-8 tegen GKV. De Roda dames namen 15 doelpunten voor hun rekening. Roda sluit onder leiding van nieuwe trainer Niels Voorneveld een uitstekende 1e veldhelft af. Roda mag zich naast Weidevogels dan ook terecht medekoploper noemen. Er zijn nog genoeg punten voor verbetering vatbaar, maar het is duidelijk dat er een mooi proces gaande is.

Roda 2 verloor ook de laatste wedstrijd van de 1e veldhelft. Het scorend vermogen breekt de ploeg te vaak op momenteel. Positief punt is dat er wel een team staat en geen individuen. In de zaal wordt er in de 3e klasse gespeeld. Ook daar liggen genoeg uitdagingen te wachten, maar mag ook verwacht worden dat het de Rodianen beter afgaat dan op het veld.

Roda 3 verloor in een spannende wedstrijd van Helios 2 met 10-12.

Roda 4 won overtuigend van nummer 2 Haarlem. Na een matige start heeft Roda 4 nu de smaak te pakken. Hopelijk kunnen zij de goede lijn doorzetten in de zaal!

damesdoelpuntenherendoelpunten
Nienke25Sem31
Sandy16Kees25
Yoets12Quincy25
Kelly11Jitter24
Rebecca10Jari22
Eva10Jonne19
Maaike8Junior13
Jasmijn6Koen Hau12
Celeste6Arjan11
Kayleigh6Noah11
Ilse6Remco10
Anne v E5Kjeld10
Noelle4Jelmer7
Naomi4Bert7
Megan4Selmer6
Anne v B3Bernlef5
Sharon2Jelle4
Raven2Dennis4
Liselotte2Lars4
Daan1

Speelronde 7

Roda 1 wilde zich revancheren voor het verlies van vorige week. Afgelopen zaterdag stond er wederom een sterke tegenstander op het programma. Dit keer nam Roda 1 het thuis op tegen Phoenix 1. Roda liet zich weer als een sterk collectief zien dat over diverse schijven en met mooie aanvallen afstand nam van Phoenix. Tot minuut 45 was het verschil steeds 4 a 5 doelpunten in het voordeel van Roda. Helaas werd er de laatste minuten minder gedisciplineerd gespeeld, waardoor het toch nog spannend werd. Uiteindelijk een verdiende overwinning 15-14.

Roda 2 verloor van Phoenix 2. Phoenix speelde met wat oudgedienden die zeker in de eerste helft het verschil maakten. Roda kwam voor rust terug tot 6-9. Het krachtsverschil was helaas te groot waardoor er werd verloren met 11-17.

Roda 3 verloor met duidelijke cijfers van Sporting West. Volgende week liggen er weer kansen voor een overwinning tegen Helios.

Roda 4 heeft de stijgende lijn te pakken en won met flinke cijfers van kva 5. Het werd uiteindelijk 21-9. Door deze overwinning staat Roda 4 op een derde plek en is de weg omhoog ingeslagen. Zaterdag de laatste wedstrijd voor de zaal tegen het veel scorende Haarlem dat een plekje boven Roda 4 staat.

Speelronde 6

Roda 1 werd helaas met verschrikkelijke cijfers 7-27 naar huis gestuurd. Natuurlijk schoot Weidevogels deze wedstrijd met  een zeer hoog schotpercentage en speelde zij een hoog baltempo met veel variatie vanuit de korfzone waar Roda geen antwoord op had. Roda 1 liet het ook allemaal erg makkelijk over zich heen komen. Te weinig druk geven, stress/kortsluiting, speelsters/spelers die bewust meer vrijgelaten werden, geen overtuiging in de doelpogingen..en zo kunnen we nog even doorgaan. De 24-uur regel van het verwerken is gelukkig weer voorbij en Roda krijgt zaterdag in de wederom belangrijke wedstrijd thuis tegen Phoenix een herkansing op eerherstel. Phoenix was aanwezig zaterdag, dus zij zullen de tactische benadering van Weidevogels proberen te benaderen. Roda moet vooral vertrouwen houden in het spel van de eerste weken!

Roda 2 verloor van Weidevogels 2 met 17-9. Roda heeft het momenteel moeilijk in de 2e klasse. De start was goed tegen Weidevogels 0-2, helaas stokte de doelpuntenmachine daarna. De tweede helft was weer een stukje beter. Zaterdag staat er voor Roda 2 ook veel op het spel.

Roda 3 verloor met duidelijke cijfers van ZKC’31 3. Roda kon maar moeilijk met de druk van de tegenstander omgaan. Uitslag 6-15

Roda 4 verloor doordeweeks thuis van Fluks 2 met 14-16. Dit werd een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Roda 2 min voor tijd nog de 14-14 noteerde. Zaterdag werd er weer eens gewonnen. Huizen werd met 7-19 toch behoorlijk weggespeeld. Zaterdag speelt Roda 4 om 12.30 tegen KVA 5.

Speelronde 5

Roda 1 won in de laatste minuut met 10-11 van KZ/Danaïden 1. Onze dames namen meer dan de helft van de doelpunten voor hun rekening, dat is positief. Een vak kwam moeilijk tot scoren, waardoor het toch onnodig moeilijk werd. Wederom werd er weer zeer scherp verdedigd met veel onderscheppingen.

Roda 2 speelde een kraker van een wedstrijd tegen KZ/Danaïden 2 die uiteindelijk eindigde in een 15-15 gelijkspel.

Roda mocht wel terecht balen, want de scheidsrechter nam een dubieuze beslissing door in de laatste minuut een strafworp toe te kennen aan de tegenstander. Het vertoonde spel liet weer aanknopingspunten zien.

Roda 3 was vrij. Woensdag de inhaalwedstrijd tegen Furore 3.

Roda 4 verloor doordeweeks uit tegen Haarlem 3, maar won zaterdag met ruime cijfers de thuiswedstrijd tegen Huizen 3.

Speelronde 4

Roda 1 won…. uiteindelijk iets geflatteerd met 13-6. Rapid bood tot de rust goed tegenstand en Roda kwam ondanks vele kansen tot maar weinig doelpunten. Ruststand 5-4. De tweede helft werd het spel er niet beter op uiteindelijk de afronding wel. Roda liep in het laatste kwartier dan ook nog flink weg.  Korfballend kan er een hoop beter. Verdedigend een prima partij.

Roda 2 ging vol de strijd aan tegen een sterk Fiks 3. Tot aan begin tweede helft ging het gelijk op. Toen brak een fase dat Roda met iets meer geluk erover heen had kunnen gaan. Met de individiuele kwaliteit nam Fiks uiteindelijk toch afstand. Volgende week zal Roda een gelijkwaardige tegenstander aantreffen. Met dezelfde teamspirit moet een goed resultaat behaald kunnen worden.

Roda 3 verloor zaterdag 8-9 van ervaren Blauw-Wit wat door verdienstelijk achter verdedigen uiteindelijk won. Leuk was het niet! De tweede helft kwamen de Rodianen nog terug van een 2-7 achterstand naar uiteindelijk dus 8-9. Volgende week zaterdag gaat de wedstrijd niet door, deze wordt verschoven naar woensdag 12 oktober.

Roda 4 is Eindelijk van start gegaan. Helaas werd er met 11-14 verloren van KZ. Donderdag een inhaalwedstrijd uit tegen Haarlem.

Speelronde 3

Roda 1 won ook de derde wedstrijd overtuigend met 19-11 uit tegen ODO uit Maasland. Met name de eerste helft haalde de Rodianen een zeer hoog rendement. De tweede helft zakte het tempo iets in werd het rendement minder. Zaak om daar aandacht aan te besteden richting komende zaterdag, wanneer Roda tegen Rapid 1 speelt uit Haarlem.

Roda 2 wist niet te winnen van ODO 2 uit Maasland. Waar op de trainingen de progressie te zien is, komt dit er in de wedstrijd nog niet altijd uit.  Na drie verlieswedstrijden zal de knop zaterdag om moeten en zullen de Rodianen 2 vol de strijd aan moeten gaan tegen Fiks 3.

Roda 3 verloor zaterdag met 16-19 van BEP. Na een ruststand van 8-8 pakte BEP direct na rust een flinke voorsprong die niet meer ingelopen kon worden. Afgelopen dinsdag speelde Roda 3 de inhaalwedstijd tegen Badhoevedorp 2. Roda 3 was veel sterker en won met flinke cijfers 17-5. Een prima start van het seizoen.

Roda 4 speelt zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen.

Spelronde 2

Roda 1 won ook de tweede wedstrijd overtuigend met 17-13 tegen een degelijk Sporting West. Verdedigend werd er een groot deel van de wedstrijd geconcentreerd gespeeld, waardoor Sporting West ondanks veel lengte korte aanvallen kon draaien. Aanvallend viel op dat Roda vooral dreigend werd als het spel dynamisch en met tempo gespeeld werd.

Roda 2 verloor van helaas nipt met 13-16 van Sporting West. Sporting West speelde in deze fase van de competitie net iets makkelijker en oogde iets scherper. Het wordt belangrijk dat Roda over meer schijven tot scoren gaat komen. Met vertrouwen kunnen we uitkijken naar de komende weken.

Roda 3 De wedstrijd tegen Badhoevedorp is uitgesteld naar dinsdag 27 oktober om 20.30 op het Roda veld

Roda 4 heeft de wedstrijd verplaatst naar een doordeweekse wedstrijd in oktober

Speelronde 1

Roda 1 won de eerste wedstrijd overtuigend met 11-18 van GKV uit Den Haag. Er werd verdedigend veel druk gelegd en aanvallend over veel schijven gescoord. Een goede start, maar ook met nog genoeg verbeterpunten in het samenspel.

Roda 2 verloor van helaas nipt met 16-15 van hetzelfde GKV. Zaterdag een herkansing tegen Sporting West uit Amsterdam.

Roda 3 speelde een uitwedstrijd tegen Helios 2. De Rodianen gingen flitsend van start met een 3-8 voorsprong in de rust. In de tweede helft werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Zaterdag geen thuiswedstrijd ivm een verplaatsings verzoek van Badgoevedorp.

Roda 4 heeft de wedstrijd verplaatst naar een doordeweekse wedstrijd in oktober