Triaz 2 – Roda 2

Na het teleurstellende verlies tegen EKVA zat er voor Roda 2 maar 1 ding op: eerherstel halen bij de nummer 7 Triaz 2! Wij kwamen gedisciplineerd een uur voor de wedstrijd aan op het terrein van Triaz, maar bij Triaz was nog weinig leven te bekennen. De kantine zat nog op slot en op het veld werd nog rustig een balletje getennist door 2 toeristen, ook wordt er nog op een groot veld gespeeld. Al met al zijn dit geen ideale omstandigheden voor een voorbereiding, hier werden we ook meteen voor gewaarschuwd door Age en Liselotte

We begonnen met een scherp vizier aan de wedstrijd en kwamen door 3 afstandsschoten met 1-3 voor te staan, Daarna zakken we wat in en weet Triaz terug te komen naar 4-4. Er zitten mooie aanvallen tussen, maar er worden ook onnodige fouten gemaakt. Hier hebben wij vaker last van tegen de ploegen onderin de ranglijst. Toch zetten we ons hier overheen en de stand blijft erg dicht bij elkaar, we gaan rustten met een voorsprong van 5-6.

Na de rust blijft het gelijk op gaan tot een stand van 8-9. in het verleden is het vaker gebeurd dat we de wedstrijd door “jeugdige” fouten aan het eind van de streep uit handen geven, maar in deze wedstrijd was dit zeker niet het geval! De vakken beginnen beter te draaien en we lopen uit naar 9-13. Triaz weet nog wel iets terug te komen maar de wedstrijd is gespeeld: 11-13. De punten gaan mee naar Westzaan!

Opvallend aan deze wedstrijd is dat we over vele schijven gescoord hebben zonder een duidelijke topscorer, dit lijkt een gevolg van de nieuwe speelstijl die we dit seizoen steeds beter onder de knie krijgen.

Na 7 wedstrijden staan we net als Roda 1 op 9 punten, vergeleken met vorig seizoen is dit een grote stap vooruit. Volgende week sluiten we de eerste veldhelft af bij de hekkensluiter BEP 3.

Raven bedankt voor het reserve zitten!

Doelpunten: Jonne 3, Jari 2, Jitter 1, Jim 1, Remco 1, Ilse 2, Tara 2 en Liselotte 1.

Remco