Twee keer A1

Ados A1- Roda A1

Deze keer twee verslagen van de A1 (een mens kan het wel eens te druk hebben om op tijd een verslagje in te leveren…) Vorige week speelde de A1 thuis tegen ADOS. Dit is hun grootste concurrent in de poule. De mannen van ADOS zagen er al vervaarlijk uit maar vol goede moed werd er aan de wedstrijd begonnen. Sjoerd was ziek en Celeste pas geopereerd dus er moest een invaller geregeld worden. De wedstrijd was verplaatst zodat Naomi kon invallen en daarna nog een helft van haar eigen wedstrijd kon spelen. Na 5 minuten spelen kreeg Roda een strafworp maar die werd gemist. ADOS scoorde vervolgens wel hun strafworp en zo was het 0-1. Anne van E. maakte 1-1 en direct was er weer een strafworp voor ADOS: 1-2. Het werd 1-3 maar dankzij weer een doelpunt van Anne van E. wist Roda bij te blijven 2-3. ADOS kreeg weer een strafworp maar deze werd gemist. Hun volgende aanval leverde echter de2-4 op maar direct kon Eva 3-4 scoren. Daan maakte het volgende doelpunt met 1 hand. ADOS scoorde uit een vrije worp en Maaike verzilverde een strafworp en zo was het 5-5. Daarna was er botsing waarbij verschillende mensen betrokken waren en Eva kwam eruit met een bloedende hoofdwond. In overleg werd besloten de rust iets te verdroegen.

Na de rust was het ADOS dat als eerste scoorde maar Eva bracht de stand weer gelijk, ADOS maakte 6-7 en 6-8 en Daan zorgde met een afstandsschot voor 7-8. Het werd 7-9. Jelle scoorde twee keer achter elkaar en zo was de stand weer gelijk. Daan scoorde weer fraai met 1 hand en bracht Roda eindelijk op voorsprong. De hoofdwond van Eva begon weer te bloeden en er werd een mooie tulband voor haar gemaakt…en weer door. ADOS maakte 10-10 en Maaike zorgde weer voor een voorsprong met een doorloopbal. Het werd 11-11. Wat een spanning! Anne van B scoorde gelukkig twee keer! ADOS kreeg nog een strafworp maar deze werd gemist waardoor de eindstand 13-11 was. Een hele goede wedstrijd van de A1. Naomi bedankt voor het invallen!

OKV A1- Roda A1

Dan vandaag. De A1 gaat naar Oostzaan (altijd lastig OKV uit). Vorige keer een gelijkspel tegen OKV maar gezien de wedstrijd van vorige week zou Roda dit moeten kunnen winnen. Sjoerd is weer beter en ook Celeste kan weer starten. De aanval: Maaike, Anne van B., Daan en Sjoerd. De verdediging: Celeste, Eva, Junior en Jelle. Er is veel wind wat het schieten lastig maakt. Het publiek weet al snel waar de wind vandaan komt want coach Arno geeft aan van welke kant geschoten moet worden (DEZE KANT! DEZE KANT! IK STA HIER!) voor de spelers in het veld is het nog niet helemaal duidelijk. Het is OKV dat de score opent maar meteen scoort Daan de 1-1 met een doorloopbal. Junior scoort van afstand 1-2. Na 10 minuten komt Anne van B. erin voor Celeste en zij scoort meteen met een doorloopbal 1-3. Daarna gaat het allemaal moeizaam. Daan weet nog met zijn inmiddels beroemde balletje met 1 hand 1-4 te scoren maar daarna is het de beurt aan OKV. Zij scoren in de laatste minuten voor rust 2 keer wat de ruststand op 3-4 brengt.

Ook na de rust scoort OKV. Daan scoort direct 4-5 maar het wordt weer gelijk:5-5. OKV krijgt een strafworp maar deze wordt gemist. De wind wordt wat minder en dan weet Eva eindelijk de korf te vinden. Ze scoort twee keer en als Daan dan nog een strafworp maakt kan het publiek weer opgelucht ademhalen. Roda heeft nu duidelijk het scoren weer te pakken. Daan scoort nog met een doorloopbal, Eva van afstand en Anne van B. brengt met een doorloopbal de eindstand van 5-11 op het scorebord. Een beetje moeizame wedstrijd voor de A1 maar altijd lastig met veel wind en een erg aanwezige scheidsrechter te spelen dus uiteindelijk een goede overwinning. Volgende week naar ADOS voor de kampioenswedstrijd. Dat zal nog heel spannend worden. Als ik durf te kijken dan volgende week een verslag daarvan.

Heleen