Twee maal winst twee maal verlies voor senioren

Roda 1 -Tilburg 1 met de F2 en F3

Roda 1 -Tilburg 1 met de F2 en F3

Roda 1 moest tegen Tiburg 1 een team waar we de laatste jaren nooit van hebben kunnen winnen. Ditmaal waren we er heel dicht bij. We startten heel goed binnen de kortste keren stond het 3-1. Daarna een slechte fase waarin Roda niet tot scoren kwam en Tilburg de achterstand omzette naar een 3-7 voorsprong. Roda herpakte zich wel en had bij de rust nog uitzicht op een goed resultaat 7-9. Na rust een vergelijkbaar spelbeeld waarbij Roda minstens gelijkwaardig was aan Tilburg. Het verschil was alleen dat Tilburg een stuk effectiever in de afronding was. Een uitzondering geldt voor Jane Schanzleh zij scoorde maar liefst 4 keer. Vijf minuten voor tijd was de stand 14-16. Omdat we risico’s moesten nemen viel het doelpunt aan de andere kant. Eindstand 14-17. Als je rekening houdt met 5 gemiste strafworpen dan is een gelijkspel op zijn minst verdiend.

 

Roda 2 moest tegen Rohda 5 uit Amsterdam. Rohda 5 zag al vrij snel dat er weinig eer viel te behalen en beperkte zich tot schoten van afstand. Verdedigd werd er nauwelijks en zo had Roda 2 een gemakkelijke middag. Elana en Raven hadden in de tweede helft hun eerste(?) invalbeurt bij de selectie en scoorden beide. Eindstand 23-10.

Roda 3 en Roda 4 moesten naar Alkmaar om het op te nemen tegen DSO. Roda 3 kwam in een zeer spannend duel 1 doelpunt tekort tegen DSO 2 ( 15-14). Roda 4 wist de eerste officiële competitie wedstrijd winnend af te sluiten eveneens met een doelpunt verschil (13-14). Bij Roda 4 waren maar liefst drie van de vier heren basisspelers afwezig. Dank aan de invallers die meer dan een wedstrijd gespeeld hebben.