Twist 1- Roda 1 door de ogen van een Roda speler

Voor onze volgende zoektocht naar 2 punten, moesten wij naar het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Twist, een onbekende tegenstander voor ons, stond met 1 punt uit drie wedstrijden niet hoog op de ranglijst, maar ze hadden al een paar hoogvliegers gehad. We wisten van tevoren dat we niet te gemakkelijk moesten denken, zeker niet omdat we wisten dat er een 2.10 lange heer aanwezig zou zijn (Gelukkig speelde hij niet ‘groots’.) Na een bloedstollend einde van het tweede, een wedstrijd waarin ook nog een gele kaart gegeven werd, begon het vlaggenschip aan haar wedstrijd. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden kwamen we dit keer niet op voorsprong. Dit keer startten ook onze tegenstander scherp en fel, waardoor het erg gelijk op ging voor de rust. Twist haalde een ontzettend hoog schotpercentage, met name de heren van Hidde en Kees schoten met scherp. Bij Roda waren het Jelmer en Jari die veel doelpunten op hun rekening namen, zodat we bij konden blijven. Doordat Twist een belachelijk hoog schotpercentage haalde, liepen we de hele eerste helft achter de feiten aan en konden we geen gaatje slaan. Met een stand van 14-13 gingen we de rust in.

Een goede bespreking in de rust, met als conclusie dat Twist dit niet vol kon houden, gingen we met vol goede moed en vertrouwen de tweede helft in. Helaas hield Twist het een stuk langer vol dan we verwacht hadden, waardoor ze uitliepen naar een 20-17 voorsprong. Door een tactische omzetting, Kees en Jari wisselden van vak, probeerden wij het tij te keren. Dit bleek een goede zet te zijn van Sebas, want we kregen steeds meer grip op de wedstrijd. We kwamen steeds dichterbij en merkten dat Twist nerveus werd en de ballen niet meer zo makkelijk raak schoot. Bij een stand van 21-19 stond onze steun en toeverlaat, onze rots in de branding, onze alleskunner, onze topfitte kanjer, ons Pietertje op. Jelmer scoorde de 21-20 om vervolgens een strafworp te verzilveren: 21-21. Eindelijk weer gelijk, konden we nu wel doordrukken? Het antwoord was eerst nog nee, want Twist kwam weer op voorsprong; 22-21. Hidde maakte daar snel korte metten mee door van afstand de gelijkmaker te maken. En daar kwam onze held van de dag weer in de aanval. Dit was de dag dat Jelmer zijn veelzijdige korfbaltalent liet zien. Met twee goals van afstand besliste hij de wedstrijd. Hidde maakte nog de 22-25, waardoor de winst veilig was gesteld. Vanaf nu kunnen we echt naar boven kijken en hoeven we voorlopig niet bang te zijn dat we in de onderste regionen terechtkomen.

Volgende week, 30 september, spelen wij thuis tegen ONDO, uit Middelburg. We zullen er alles aan doen om onze zoektocht naar weer 2 punten voort te zetten. We spelen om 15.30 en kunnen tijdens onze zoektocht alle support gebruiken!

Scores: Jelmer 8, Jari 6, Hidde 6, Jane 2, Kees, Lies en Yoets.