Twist 2 – Roda 2: 21-20

Dit weekend speelden we uit tegen Twist Twee. Aangekomen in Vlaardingen leken we terechtgekomen in een uitzending van Heel Holland Bakt. Veel cake en taart om het jeugdkamp te sponsoren. Goed idee! Behalve als je van huis bent gegaan zonder portemonnee en je teamgenoten je niet op taart willen trakteren… Dan maar even inschieten. Met muziek. Waarbij er met de muziekkeuze zelfs rekening werd gehouden met de favorieten van de tegenstander (wij dus). Eerst wat happy hardcore voor Lars, daarna onze dorpszanger Wolter. Na een swingende warming up kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Met op de mat twee ploegen die zin hadden in een leuke pot korfbal. Dat was wel even een verademing na de worstelpartij tegen de Barendrechters vorige week. Na die wedstrijd concludeerden we dat het fijn zou zijn om niet één, maar 3 Siebes in het team te hebben om wat tegengas te geven aan al dat Zuid Hollandse korfbalgeweld.

Ondanks morele steun van Sjaak Swart verloren we in de laatste minuut.

Helaas raakte Siebe donderdagavond geblesseerd aan zijn enkel en moesten we het dit weekend zonder hem doen… De wedstrijd ging gelijk op, getuige ook de 11-11 ruststand. Het was zaak om deze week niet alleen een goede eerste, maar ook een knappe tweede helft neer te zetten. Na de thee wisten we dus wat ons te doen stond. Het werden 35 spannende minuten met tussenstanden als: 13-13, 13-15, 15-15, 17-17, 17-19 en 19-19.

Helaas merkten we dat onze conditie wel weer wat te wensen overliet op dit mega (MEGA!) grote veld. Daar kwam bij dat de coach van Twist maar liefst 8x (heel tactisch) wisselde. Toch bleven we dankzij goals van onder andere Jitter en Hidde (die drie minuten meespeelde en voor de 20-20 zorgde!) lekker bij. Het werd een sportieve wedstrijd, waarbij we een goede kans hadden om aan het langste eind te trekken óf op z’n minst een punt mee naar huis te nemen. Maar na 70 minuten spelen was de eindstand 21-20. En dat was zuur.

Marieke