Uit de ziekenboeg/ in het zonnetje

Uit de ziekenboeg/ In het zonnetje Esther en Kelly:

Het oplopen van een ernstige blessure. Dat laat je liever aan je voorbij gaan. Helaas zijn er in het afgelopen jaar ook weer een aantal senioren spelers die in of buiten het veld een ernstige blessure hebben opgelopen. Hoe gaat het met hun herstel? Wat is zwaar geweest? Wat zijn de lichtpuntjes!? We willen hen vanuit de technische commissie toch graag even in het zonnetje zetten!

Deze week een update van Esther de Bruin en Kelly Holverda.

Esther: (bot, pees, zenuw blessures)

‘’Helaas heb ik nog niet lang kunnen genieten van het korfballen bij Roda. Eerst een bot en pees afscheuren en voor het eerst in mijn leven geopereerd. Hiervan hersteld en erg veel zin om weer te gaan korfballen. Maar helaas mocht het niet zo zijn. Eerst last van mijn schouders en nek en daarna tintelingen in mijn vingers. Na 10 maanden diverse onderzoeken en behandelingen ben ik 4 weken geleden geopereerd aan mijn pols en bij mijn elleboog rechts. Ze hebben iets met de zenuwen gedaan. Nu hopen dat deze operatie geholpen heeft. En indien dat het geval is dan volgt links. Ik mis het korfballen heel erg. Vind het ook lastig om naar wedstrijden te kijken omdat ik graag zelf wil spelen. Maar helaas mag het, na mijn overstap van Furore naar Roda, niet zo zijn. Nooit geblesseerd zijn bij de ene vereniging en nu meerdere malen.’’

Kelly: (Gescheurde kruisband)

‘’Ik ben 10 weken geleden aan mijn voorste kruisband geopereerd. Een zware operatie kan ik wel zeggen. Een week na de operatie ging de pijn gelukkig weg. Het herstel Zal erg lang duren. De verwachting is 9 maanden. ^weken na de operatie mocht ik gelukkig weer wat gaan doen. Ik ben nu begonnen met fysiotherapie en ik mag weer zonder krukken lopen.

Wat mij heeft geholpen is dat ik veel mensen om me heen had om toch leuke dingen te gaan doen of om even uit huis te gaan. Dat was fijn!

Het korfballen is zeker een gemis het liefste had ik gewoon gespeeld en geen blessure gehad het is nu vooral revalideren en wachten tot je alles weer kan en weer mag trainen!