Van Code Rood, via Oranje naar Code Groen!

Drie weken geleden kwam het tweede in code rood te staan, een door de weekse inhaalwedstrijd in Dordrecht tegen Oranje Wit werd verrassend gewonnen, men verliet code rood en ging naar Oranje.

Afgelopen weekend moest het tweede wederom tegen mede degradatiekandidaat Oranje Wit spelen, nu thuis in Koog a/d Zaan. In de afdeling van het tweede degraderen de nummers 7 en 8.Voor de wedstrijd van het tweede was de stand:

  1. RODA 2             11-6
  2. Oranje Wit 4     11- 6
  3. Rapid 2             11- 4
  4. Swift 3 ( M)        0 – 0

Voor het begin van de competitie heeft Swift zich teruggetrokken en komt zodoende automatisch op plaats 8 te staan. Het was dus taak van het tweede om minimaal gelijk te spelen!

Het was een spannende, gelijk opgaande wedstrijd, kort voor tijd kwam RODA met 22-20 voor, O Wit maakte nog 22-21 , maar gelukkig bleef het zo. Een mooi resultaat, gewonnen, handhaving, gefeliciteerd! Bij het tweede viel het op dat bij de heren een aantal “gastspelers” kwamen opdraven; de gebroeders Knossen zorgden samen voor veel doelpunten! Rapid won ook haar laatste wedstrijd, die moeten met Oranje Wit uitmaken wie er gaat degraderen. Voor de wedstrijd van het tweede speelde onze junioren hun kampioenswedstrijd tegen mede kampioenskandidaat OKV. RODA won deze belangrijke wedstrijd met 12- 9 en mag zich kampioen noemen. Een mooi resultaat, mijn felicitaties aan allen die hier aan hebben meegewerkt!

De Koogse Sporthal was deze middag/avond een “Feesthal”, na het kampioenschap van de junioren, de handhaving van het tweede en het kampioenschap van HKC ( tegenstander van het eerste ) uit Hardinxveld-Giessendam, viel er wel iets te vieren!

Cor de Jager.