Van de (Duo) Voorzitter

Om onze redactie van wat extra materiaal te voorzien, gaan Paul en ikzelf één of twee keer in de maand onze kijk geven op wat er zoal speelt bij onze vereniging. Het afgelopen weekend gaf in ieder geval meer dan genoeg gespreksstof met de derby tegen ZKV op het programma. In meerdere kranten stonden eerder deze week voorbeschouwende artikelen waar vertrouwen in een goede afloop werd uitgesproken, en zo hoort het ook.

De sponsorcommissie had van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze sponsoren uit te nodigen, die met een mooi aantal aanwezig waren en door onze zaalcommissaris Lance Pitt werden getrakteerd op koffie, thee en cake gevolgd door een kijkje in de keuken van coach René Arnoldus die een interessante voorbeschouwing op de wedstrijd verzorgde. De wedstrijd zelf kwam na een trage start goed los met de beide teams in balans tijdens de eerste helft. De tweede helft liep ZKV gestaag uit naar zo’n 5 punten met zeer fysiek spel onder de korf. Roda kwam echter knap terug en leek na twee keer op 1 punt voorsprong te zijn gekomen op weg naar een of zelfs twee punten. Zover mocht het helaas niet komen, na een gemiste stip aan Roda zijde en twee doelpunten van ZKV dames, die daarvoor nauwelijks gescoord hadden, was het einde oefening. Na afloop werd het toch nog gezellig aan de bar, waar we met onze sponsoren onder het genot van een drankje nog wat nabesproken hebben.

Een puntje van zorg is de indeling van met name onze jonge jeugd. Door middel van zeer goed werk van o.a. de kangoeroetrainers is er de laatste jaren veel aanwas van nieuwe spelertjes en hebben we nu 3 E-ploegjes en 2 (en wellicht op het veld zelfs 3) F-ploegjes. Het totale doelsaldo van onze 5 F- en E-s in de zaal is momenteel echter -320 (!) en alle 5 de ploegjes bungelen onderaan de standen. Voor een belangrijk deel is dit te wijten aan de zeer complexe rekenmethode die de KNKV hanteert om ploegen in de competities in te delen. Hierin krijgen bijvoorbeeld F-ploegjes die het jaar ervoor goed hebben gepresteerd een hoop indelingspunten en worden dan ingedeeld bij andere E-ploegjes die al een jaar langer op dat niveau spelen (met een zwaardere bal, hogere korf en verbod op verdedigd schieten). Zo kon het dat op het veld onze E2 zwaardere tegenstanders trof dan de E1 die al een jaar ervaring heeft. Resultaat: E1 kampioen (een knap en verdient resultaat, daar wil ik niets aan afdoen!) en de E2 laatste met -61 doelpunten. We zijn hiermee bezig en hebben de bond al meerdere malen aangesproken, hopelijk is dit de 2e helft veld beter geregeld.

Ook de TC heeft het druk gehad de laatste tijd. De KNKV had ons aangeschreven over het een dag te laat overschrijven van 2 spelers van het 1e naar het 2e team; straf: een boete en aftrek van 2 wedstrijdpunten. Na hiertegen in protest te zijn gekomen is de straf gedeeltelijk teruggedraaid: geen 2 punten in mindering meer, maar het gelijkspel in de wedstrijd waar een van de spelers uit 1 in mee had gedaan werd omgezet in een nederlaag. Hier zullen we zeker onze lering uit moeten trekken. Het tweede team wacht nog een lastige klus om handhaving te bewerkstelligen en zal alle steun goed kunnen gebruiken. De trainer van Roda 2, Age Knossen jr., heeft aangegeven na dit seizoen te zullen stoppen in zijn huidige rol. Er is dus een belangrijke vacature te vervullen, iets waar de TC actief mee bezig zal zijn de komende tijd. Age zal zelf nauw betrokken zijn bij deze zoektocht, want hij treedt per direct toe tot de TC, iets waar we als bestuur erg blij mee zijn. Andere speerpunten van de TC zijn de selectiesamenstelling voor volgend jaar en de mogelijke (her)oprichting van een 4e team, wat wellicht alleen in de zaal zal gaan spelen.

De komende weken speelt Roda 1 twee uitwedstrijden, mocht de eerste tegen Tilburg gewonnen worden en mocht concurrent Rapid verliezen uit bij Excelsior is handhaving een feit. Die week daarna (16 maart) staat de uitwedstrijd tegen ONDO uit Middelburg op het programma met daarvoor de wedstrijd van ONDO 2 – Roda 2 die gewonnen zal moeten worden. Spelers en supporters (meld je aan!) zullen gezamenlijk met de bus naar Middelburg vervoerd worden, een mooie ervaring is gegarandeerd!