Van de voorzitter

Kampioen!

Afgelopen zaterdag was het zover. Na 12 jaar kon het eerste team van Roda weer een titel binnenhalen. Het is zelfs ruim 40 jaar geleden dat Roda in de Overgangsklasse speelde (de klasse waar Roda 1 volgend seizoen in gaat uitkomen). De trainer van de B1 Gerrit-Jan Kat speelde in het team dat destijds in de Overgangsklasse speelde.

De spanning nam gedurende week steeds een beetje verder toe. Er moesten zaken geregeld worden waar de selectie natuurlijk ook van hoorde. Een fietsoptocht en een sfeeractie. Verder was de aanstaande titel natuurlijk het gesprek van de dag!

Volgens de kenners was het enige gevaar dat de spanning tijdens de wedstrijd vat op de spelers kreeg.

Rond de klok van half 4 kwam de fietsoptocht aan in Assendelft. Naast de fietsoptocht kwamen er van alle kanten Roda supporters aan bij Furore. De schatting van het aantal supporters loopt uiteen van 100 tot 200 supporters.

De wedstrijd begon en de sfeeractie met blauw-witte rook kwam goed uit de verf. De beide korven waren nauwelijks meer te zien!

Voor de tegenstander waren de punten nog heel belangrijk in de strijd tegen degradatie en dat was duidelijk te zien. Furore legde vooral veel fysieke power op de mat, maar was qua schotkracht minder effectief. Jitter en Jonne schoten met scherp en Roda wist een kleine voorsprong op te bouwen tot de rust (8-10). Na rust schoot Roda uit de startblokken met als hoogtepunt de doorloopbal van Noah. Langzaamaan drong het bij de vele supporters van Roda door dat dit niet meer mis kon gaan!

Vlak voor tijd ontstak Roda supportersvereniging voorzitter Kjeld een fantastische vuurwerk show. Dit was de kroon op de sfeeractie.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter (eindstand 12-18) barstte het feest los.

Aanvoerster Eva nam de kampioensbeker en de fles champagne in ontvangst! Alle spelers en de staf werden in het zonnetje gezet door de aanwezige supporters!

Na de wedstrijd werd er door de spelers gedoucht……..dus zij zullen volgende week wel de traditionele duik in de Roda sloot nemen (zoals gebruikelijk is bij een kampioenschap).

Rond de klok van 18 uur werden de spelers met groot gejuich in De Kemphaan ontvangen. Na een korte speech waarin de gehele selectie, de junioren, de supporters en de trainersstaf door het bestuur gefeliciteerd en bedankt werden, stond er een heerlijke satéschotel klaar.

Na het officiële programma ging de avond over in optredens door jeugdleden, zangpartijen van selectiespelers en coole moves van soms best oude leden….

Al met al was het een prachtige dag voor onze club!

Er rest mij niets dan alle vrijwilligers enorm te bedanken voor alle geboden hulp. We hadden een fietsbegeleider, een kookploeg, barbezetting, fotografen en ga zo maar door!

Op naar een mooie seizoen afsluiting met veel korfballers in de sloot! Tot aanstaande zaterdag.

Age Knossen