Van de voorzitter december 2023

Beste lezers,

Inmiddels is de zaalcompetitie al aardig op weg. De verhoudingen in de verschillende competities beginnen zich af te tekenen. Alle jeugdploegen doen goed mee in de competitie. We hebben met de D2, C1 en A1 ook 3 koplopers in hun poule. Bij de senioren hebben Roda 3 en Roda 1 het lastig. Roda 2 kan zeker nog naar boven kijken. We willen Roda 1 graag in de 1e klasse houden. De selectie en de staf doet er alles aan om goede resultaten neer te zetten. We hopen bij de komende wedstrijden veel supporters te mogen verwelkomen bij de wedstrijden van ons vlaggenschip!

In de komende jaren willen we door middel van het inbrengen van eigen jeugd een stabiele 1e klasser met de blik naar boven worden. Het ziet er qua jeugd goed uit de komende jaren. Het doel van onze vereniging is om de overgang van junioren naar de senioren zo goed mogelijk te begeleiden. Het is een gegeven dat dit voor sportclubs een leeftijdscategorie is waarbij je veel leden verliest. De oorzaken hiervan zijn o.a. studeren (in een andere stad), andere interesses of terecht komen in een team waarbij de speler geen aansluiting heeft. Op dit moment hebben we weer een zeer betrokken A team. De spelers vallen wekelijks in bij de senioren teams, ze geven trainen aan andere jeugdploegen/Kangoeroes en helpen met vele andere vrijwilligerstaken. Het is nu aan de club om ervoor te zorgen dat ze goed terecht komen.

De jeugd(commissie) is de toekomst.
Op het vlak van onze organisatie gaan 2 jeugdcommissie leden het team verlaten. We zijn op zoek naar 1 of 2 nieuwe commissieleden. Het JC team is met voorzitter Michiel Koekkoek een geoliede machine. Wil je daar onderdeel van zijn en een bijdrage leveren aan de club. Meld je dan aan als lid. Als je denkt wat houdt deze functie in kan je altijd een gesprek aanvragen e/of een vergadering bijwonen.

Age Knossen
Voorzitter