VAN DE VOORZITTER

Storm Ciara raast buiten met windkracht 10 over de Zaanstreek; een mooi moment om weer eens de stand van zaken bij Roda op te nemen. En ik moet zeggen, het gaat lekker!

Laten we beginnen met de senioren. Dit weekend was de E1 team van de week en drie weken daarvoor de F1. Ik heb van dicht bij mee kunnen maken wat dat voor die kids betekent. Er komt zeker spanning en nervositeit bij kijken, maar vooral heel veel opwinding en plezier. Ze hebben het er een week later nog over en het nemen van de doorloopbal is een niet te onderschatten eer!

In beide gevallen hadden de aanmoedigingen van de jeugdploegen (en die van de met grote getalen opgekomen supporters – top hoe te zien hoe het echt weer leeft binnen de club) hun uitwerking op het eerste team en werd er gewonnen met goed spel en een hoop zelfvertrouwen. Tussen deze twee thuiswedstrijden in was er ook nog de busreis naar KIOS in Nieuw Vennep waar ook gewonnen werd -hulde voor Kjeld de grote regelaar. Roda 1 staat nu 5 punten los van de 7e plaats. Er komt straks nog een busreis aan, 7 maart naar Tjoba, en een stuntje tegen een tegenstander uit de top 4 zit er zeker ook in, het wordt nog een mooi competitieslot.

Roda 2 gaat aan kop in de 3e klasse en pakte dit weekend weer een ruime overwinning na twee moeizame gelijke spelen. Volgende wedstrijd is een belangrijke tegen nummer 2 Fiks. Het tweede krijgt steun vanuit de A1, waarvan met name de dames regelmatig invallen en reserve staan – de manier om ervaring op te doen en te wennen aan een niveau hoger. Dan Roda 3, deze ploeg staat op een 3e plaats, maar promotie is uit zicht, omdat ZKC 4 een klasse apart is in deze poule. Desalniettemin maken de spelers van 3 toch kans op een titel want zij versterken wekelijks kwakkelploeg Roda 4 die momenteel maar 5 fitte spelers heeft (grote klasse, Roda 3!). Zij staan net als het tweede ook bovenaan met 2 punten voorsprong. Wat hier opvalt zijn de wisselvallige resultaten van de uitdagers – 2e teams die waarschijnlijk veel gebruik hebben gemaakt van spelers uit 1 en zonder die inbreng ineens verliezen van laagvliegers.

Op bestuurlijk gebied wordt er ook niet stilgestaan. Het zal menigeen al zijn opgevallen, maar de redactie is weer versterkt. Myrthe Smit is toegetreden en gaat zich met name bezighouden met social media (Facebook en Instagram). Zij heeft een vliegende start gemaakt (geholpen door een aantal razende reporters) en met name in het weekend worden er nagenoeg live allemaal updates van jeugd en senioren gedeeld – echt even gaan bekijken! In de tussentijd gaat onze webmaster Maarten Hos jr. onverstoord door met de Nieuwsflitsen en Roda website. Zijn kennis en kunde zijn onbetaalbaar.

De TC is druk doende met volgend seizoen. Er zijn meerdere gesprekken met nieuwe trainers gevoerd en we verwachten binnenkort witte rook op dat vlak. De beamer in de Kemphaan is helaas overleden, om deze te vervangen zal er voor aanvang van het buitenseizoen een forse TV worden aangeschaft – waarschijnlijk van het bedrag dat Gemeente Zaanstad geschonken heeft voor ons 100 jarig bestaan. Verder is de sponsorcommissie bezig met een aantal nieuwe bordsponsoren en heeft de Rabobank de ondersteuning voor de Korfbal Academie nu ook formeel bevestigd.

Een hoop zaken die positieve energie geven – Roda leeft!

Met Sportieve Groet,

De Voorzitter