Van het bestuur

Handhaving Roda 1

Roda 1 speelde het afgelopen zaalseizoen in de 1e Klasse E. Dat is een van de 8 eerste klassen. Van alle klassen was de regel dat de nummers 7 en 8 zouden degraderen naar de 2e klasse. Bij Roda in de poule waren de onderlinge verschillen klein. Helaas eindigden wij met 11 punten op de 7e plaats samen met Atlantis. Op onderling resultaat van 1 doelpunt eindigden wij onder hen.

Door de fusie van de beide Zaanse clubs ZKV en ZKC (zij gaan samen verder als KVZ’23), kwam er een extra plaats vrij in de 1e klasse voor komend zaalseizoen. ZKC werd namelijk kampioen in de 2e klasse, maar maakt geen gebruik van de promotie. Hierdoor handhaaft Roda zich als beste nummer 7 van alle 1e klassen. Met de behaalde 11 punten voelt dit als een terecht resultaat voor onze selectie!

Aftreden duo-voorzitter Joris Theewis

Joris Theewis is ruim 5 jaar (duo)voorzitter van Roda. Op de Algemene ledenvergadering van 2023 zal Joris terugtreden als voorzitter en bestuurslid. Voor Joris waren het enerverende jaren waarbij hij Roda door de coronatijd heeft geloodst. Onze vereniging is daar zelfs met een positief ledenaantal uitgekomen. Met Joris als voorzitter zijn er 3 speerpunten gelanceerd: vrijwilligersbeleid, verbouwing Kemphaan en ledengroei. Deze speerpunten worden op dit moment met hoge prioriteit binnen onze club uitgerold. Wij zullen Joris in het zonnetje zetten op de ALV van 2023.

Nieuw bestuurslid

Wij hebben Cynthia Fopma benaderd om als bestuurslid toe te treden. Cynthia is met haar dochter Yfke via de Kangoeroes bij Roda gekomen. Inmiddels is zij vaste supporter van de selectie en ook actief als lid van het JAC. Cynthia heeft 15 jaar bestuurlijke bij ZAC De Halter.

Cynthia treedt toe als aspirant bestuurslid in een voorlopig algemene rol. De komende periode zal zij meedraaien en wij hopen binnenkort bekend te maken dat zij zich op de volgende ALV als bestuurslid verkiesbaar zal stellen.

Age Knossen zal verder gaan als voorzitter van WKV Roda.

Status verbouwing Kemphaan

Voor de verbouwing van de Kemphaan zijn de eerste subsidie aanvragen gedaan. Deze zijn ingediend door Patrick Winter in samenspraak met de Stichting Beheer WKV Roda en ons bestuur. Het betreft 2 subsidies die gebruikt mogen worden voor de verduurzaming van (sport)accomodaties. De subsidies die zijn aangevraagd zijn de BOSA en de subsidie van provincie Noord-Holland voor verduurzaming Sportaccomodaties. Er worden op dit moment voorbereidingen getroffen binnen onze club voor een feestweekend waarbij de opbrengsten zijn voor de verbouwing. Het feestweekend zal worden gevuld met een veiling, een playbackshow (Roda’s talentenshow) en een stratenkorfbaltoernooi.

Recrestars

In het kader van het speerpunt ledenwerving zien we veel kansen om de voormalige recreanten groep terug te brengen binnen de club. Tijdens de ouder-kind wedstrijden die we tijdens het eerste veldseizoen hebben gespeeld bleek er veel animo te zijn voor een trainingsgroep. Graag willen we dit lanceren tijdens de 2e veldhelft. Het doel is om 1 keer in de week onder leiding van een trainer op een vaste avond met een grote groep te gaan trainen. We hebben inmiddels een trainer vastgelegd. Meer informatie volgt snel.

RODA’s BBQ

Op 10 juni speelt de Roda selectie zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op deze dag speelt Roda 1 tegen de concurrent Weidevogels. Wij willen van dit moment gebruik maken om ervoor te zorgen dat we Roda met heel veel supporters gaan aanmoedigen. Na afloop zal onze jaarlijkse BBQ worden georganiseerd.