Verbouwing Kemphaan

Fase 1 van de verbouwing en verduurzaming van De Kemphaan is bijna afgerond. De gevelbekleding is op een haar na klaar en de nooddeur en de 2 keukenramen worden eind februari verwacht. Het team van de verbouwing is druk bezig met fase 2. Dit betreft de veldzijde en aanpassingen aan de binnenzijde.

Het ultieme doel is om de trap een kwartslag richting het veld te draaien. En in de ruimte van het huidige voorportaal een spreekruimte te creëren. We hebben van de gemeente toestemming om de trap te verplaatsen.

Optie 1: verplaatsen trap, creëren spreekruimte en grote glaspui aan veldzijde.

Als optie 1 constructief of financieel niet haalbaar blijkt schakelen we door naar optie 2. Dit zal dan zijn om de veldzijde te voorzien van een volledige glazen pui (al dan niet met Franse balkons) en de aanpak van de binnenafwerking.

De doelstelling is om de binnenafwerking voor het komende buitenseizoen netjes te krijgen (tijdelijke oplossing) en als het gehele buitengevel project is afgerond de hele binnenafwerking volledig  aan te pakken.

Coöperatieve duuzaamheidsbijdrage Rabobank

Vanwege het 125 jarig bestaan van de Rabobank konden duurzame projecten een plan indienen voor een bijdrage die ter beschikking werd gesteld door dit speciale project van de Rabobank. Met het ingediende plan heeft de stichting beheer € 8.500,- gekregen voor ons project.

Honig Laanfonds

Honig Laan steunt projecten in de Zaanstreek. Onze geldwevingscommissie heeft hier ook een aanvraag ingediend voor de verbouwing. Het Honig Laanfonds heeft € 5.000,- beschikbaar gesteld.

Namens het bestuur van de Stichting WKV Roda, het bestuur van WKV Roda (en natuurlijke alle leden) bedanken wij de Rabobank en het Hong Laanfonds voor deze prachtige bijdragen.

Vrijwilligers

Een speciaal bedankje is er namens de hele club voor Onno Hos. Hij heeft enorm veel energie gestoken in het begeleiden van het huidige bouwproject, de voorbereidingen voorafgaand aan het bouwproject en het regelen van hulp en geldstromen.  Natuurlijk doet Onno het niet alleen. Hij heeft voor het geldwerven heel veel hulp gehad van Arno Heermans, Daan Hos, Patrick Winter en Wouter May.

Als het hele project is afgerond zullen we natuurlijk stil staan bij alle inzet die we met elkaar hebben gestopt in de verbouwing.

Bestuur WKV Roda