Verlies in belangrijke wedstrijden voor de selectie

Roda 1 en 2 moesten zaterdag twee belangrijke wedstrijden spelen tegen Victum 1 en 2 uit Houten. Roda 2  trad aan met twee wisselspelers Arjan Tuijn en Natascha Theewis (een halve wedstrijd). Arjan speelde als in zijn beste jaren in Roda 2, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen. Roda 2 gaf in de eerste helft de wedstrijd uit handen door tegen een achterstand van 11-5 aan te lopen.

In de tweede helft herstelden de Rodianen zich enigszins met name door een ontketende Jonne, die van afstand een keer of vijf trefzeker was. Eindstand 17-12.

Daarna de wedstrijd tussen Roda 1 en Victum 1 die beide op de laatste plaats stonden met slechts twee punten. Van meet af aan liep Roda achter de feiten aan. Na een kwartier spelen stond het 4-3. Bij 2-0 had Roda al een strafworp gemist en bij 4-3, op een cruciaal moment,  werd weer een strafworp gemist. De strafworpen werden verkregen door aanvallende acties van Jane en Sandy. De scheidsrechter had een scherp oog voor de gemaakte overtredingen. Victum 1 liep tot de rust uit naar een stand van 9-5.

In de tweede helft was in principe alles nog mogelijk. Maar Victum 1 was in de afronding een stuk scherper dan Roda en liep steeds verder uit. Kees was een goede uitzondering bij  Roda door in de tweede helft 6 keer te scoren met een paar hele fraaie treffers. Eindstand 21-14.

Na deze nederlaag staan zowel Roda 1 als 2 onderaan. Tijd voor een grondige evaluatie van het veldseizoen om beter voor de dag te komen in de zaalcompetitie. Voor Roda 2, dat in de zaalcompetitie in de reserve derde klas uitkomt, verwachten we dat ze meedoen om het kampioenschap. Misschien kan Roda 1 daar ook voor een verrassing zorg dragen.

Roda 3 tenslotte, ja het zat allemaal tegen dit weekend, verloor met 15-7 van koploper EKVA 3.