Verslag van de wedstrijd Roda D1 – Groen Geel D3

Op de 2e dag van Koning Winter 2018/2019 – 22 december, ontving Roda D1 het altijd leuke en gezellige Groen Geel. De tribunes stroomden vol met enthousiaste, meelevende en sportieve ouders van de gasten. Een mooi gemixt gezelschap! Een wedstrijd, clash, derby, waar door velen met veel genoegen naar uit wordt gekeken.

Groen Geel staat in de ranglijst er iets beter voor dan Roda; dus alles was eraan gelegen deze Wormerburen een oor wassing te geven. Coach Hidde moest vandaag het tactisch concept alleen neerzetten; Remco had andere verplichtingen. Iris is nog altijd geblesseerd maar uiteraard was zij er om de nodige aanmoedigingen te geven. Dus toch nog 2 coaches..

Omdat Julian er niet was waren Amy en Felix uitgenodigd om in te vallen.

Iets over elven begon de wedstrijd nadat eindelijk de sleutel van de tussenmuur was gevonden. Het was een felle strijd. Beide teams gingen er vol voor. Snelle passages volgden elkaar op. Het was Groen Geel dat in de 6e minuut de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Roda liet zich het kaas niet van het brood eten; maar tot een aantal afstandsschoten bleef het. Deel 2 van de 1e helft begon. Weer net zo fel en met veel inzet werd Groen Geel onder druk gezet. En niet zonder resultaat! In de 18e minuut wist Jaël met een mooie doorloop bal te scoren. Even was de concentratie weg en een minuut later wist Groen Geel weer de voorsprong te pakken: 1-2. Roda kreeg een terechte vrije worp. Leuk uitgevoerd, maar helaas geen score. Dit bleek achteraf ook de enige vrije worp te zijn. Er was recht op meer geweest.

Toch zette Roda weer aan en wist door een mooi afstandsschot van Jaël weer gelijk te komen. Een minuutje later pakte Roda zelfs de voorsprong. Felix scoorde met een fraaie doorloopbal. En gelijk was het rust.
De tweede helft was compleet anders dan de eerste helft. De concentratie was minder, het geluk ook en daar profiteerde Groen Geel van. Eerst wist de bal op miraculeuze wijze toch weer uit de mand te komen, maar in de 3e minuut wast het dan toch weer gelijk door een knap afstandsschot. En binnen 5 minuten keek Roda tegen een 3-5 achterstand. Gelukkig kon Faas nog in de 10e minuut via een afstandsschot scoren. Daarna ging Groen Geel weer door 4-6, 4-7. Jaël kon in de 18e minuut nog wel met een mooi afstandsschot haar derde goal noteren (5-7). Maar het slotakkoord was weer aan Groen Geel. In de laatste 5 minuten liepen de Wormernezen uit naar 5-9. Gelijk ook de eindscore. Er is hard gewerkt maar helaas moesten we onze meerdere erkennen in de gasten. In het nieuwe jaar gaan we er weer vol tegen aan! Fijne vakantie en een gezond en sportief 2019 gewenst.

De stand-in