Vertrek als redacteur clubblad

Na 9 jaar is het welletjes als redacteur van De Roda Nieuwsflitsen, van de website en van de Roda Facebook pagina. Ik wil Monique van den Bergh, Alexander Jongerius, Cathy Bokhorst, Marsha Riet en Manon Veneman bedanken voor de samenwerking in een of meerdere jaren. En ook dank aan onze webmasters in die periode Karin Bijsterbosch, Ab Bulterman en nu al weer een aantal jaren Maarten Hos jr. Het uitbrengen van een clubblad en het plaatsen van artikelen op de website is een nauw samenspel tussen redactie en webmaster.

In 2014 is het clubblad digitaal gegaan na een uitgebreide enquête onder de leden waar veel op gereageerd is. Nu lijkt dat alweer een eeuwigheid geleden maar het maken van een papieren clubblad was nog wel even een dingetje. ’s Maandags de eerste stukken typen, dat ging dan vanaf 19.00 uur nog even door in het clubhuis met het overtikken van aangeleverde handgeschreven concepten. Dan het “draaien” van 170 clubbladen op de papierpers van pakweg 12 pagina’s ( met groot blauw lettertype), dubbelzijdig bedrukt. Dat was iedere week 2000 vellen papier! Om 21.00 uur kwamen de rapers en om 22.00 uur of later was de klus geklaard. Daarna gingen de ingepakte clubbladen naar een tiental bezorgers die vaak jaar na jaar de clubbladen bezorgd hebben.

Na het digitaal gaan, hebben we een enorme efficiencyslag doorgevoerd. Het is nu nog een kwestie van een paar uur voor Maarten en mij op maandag en af en toe door de week een artikel plaatsen. Maar op een geven moment is het genoeg en dat moment is nu voor mij gekomen. Op de jaarvergadering is mijn vertrek aangekondigd eind 2019.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. We zullen elkaar vast nog wel tegenkomen in de zaal of op het Rodaveld.

Age Knossen