Vooruitblik selectie seizoen 2019-2020

Genoeg uitdagingen volgend jaar, dat is zeker! Uitdagingen zijn er om samen aan te gaan. Prioriteit nummer een:  Een kwalitatief sterke selectie neerzetten en een goede staf voor volgend jaar!

Ondanks het afscheid van Shanna, Tara, Sharon, Lars, Hidde en trainers Age en Rene van de selectie kijken we terug op een geslaagde seizoensafsluiting. Wij willen hen allemaal bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren en wensen hen succes met hun vervolgstappen binnen of buiten de vereniging.

Uiteraard staan wij voor een uitdaging om het gemis van deze spelers en trainers op te vangen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om een kwalitatief sterke staf en selectie op de been te brengen voor volgend seizoen. De eerste contouren worden zichtbaar.

 

Michael Bakker nieuwe trainer van Roda 2

Het was al een tijdje bekend binnen de selectie. Michael Bakker wordt de nieuwe trainer van Roda 2. Hij volgt Age op, die na lange periode als trainer van Roda 2 afsloot met een kampioenschap op het veld. Michael is geen onbekende binnen Roda. Hij doorliep de jeugdopleiding van Roda, maar besloot in de junioren de overstap naar onze Koogse buren te maken om vervolgens in de selectie van ZKC te eindigen. Het trainerschap had al van jongs af aan zijn interesse. Michael coachte in de afgelopen jaren de junioren van KZ en ZKC. Michael was opzoek naar een nieuwe uitdaging op het trainersvlak en hoopt deze als nieuwe trainer van Roda 2 te vinden. Michael is gericht op de ontwikkeling van individuele spelers en het team. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat plezier en winnen hand in hand gaan. Michael is werkzaam als regiomanager bij een tech data bedrijf en stuurt vertegenwoordigers binnen de mediamarkt aan. Wij wensen Michael veel succes volgend seizoen!

 

Kelly Holverda komt de selectie versterken volgend seizoen!

Goed nieuws te melden op het damesvlak. Kelly Holverda (23) ,  zusje van Roda 1 speelster Sandy komt volgend seizoen in de selectie van Roda korfballen. Kelly is net als haar zus als korfbalster begonnen bij OKV. Inmiddels speelt Kelly al een aantal jaar bij DKV uit Diemen. Zij is inmiddels al een aantal jaar speelster van DKV 1. De sterke punten van Kelly liggen in de aanval, daarnaast neemt Kelly regelmatig vrije ballen. Kelly heeft de ambitie om hoger op te gaan korfballen. Wij wensen haar hier veel succes bij!

 

Joey Bakker maakt de overstap naar Roda

Joey Bakker(25) maakt de overstap van ZKV naar Roda. Daar zijn wij erg blij mee. Joey is net als Sandy, Marcel en Jane begonnen bij OKV. Opzoek naar nieuwe sportieve uitdagingen maakte Joey vorig jaar de overstap van OKV naar ZKV. Hier speelde hij het afgelopen jaar in het tweede team. Naast dat Joey het leuk vindt om met bovengenoemde te gaan spelen in de selectie staan zijn sportieve ambities voorop. Joey is een sterke rebounder(1,90 cm) met een gevaarlijk schot rond de paalzone. Welkom Joey en veel succes gewenst.

 

Marcel Buijs is herstellende!

Het hele jaar traint Marcel alweer met de selectie mee. Een stijgende lijn zit er absoluut in. En dat is knap als je kijkt waar Marcel vandaan komt! Marcel is voornemend om van de zomer flink door te trainen en als alles goed gaat dan wil hij er volgend seizoen weer voor gaan. Uiteraard zou de drive van Marcel een welkome aanvulling zijn voor de selectie.

 

Binnenkort volgt er meer informatie over de voorbereiding