Roda E1 – Pernix E1

Zaterdag ging Roda E1 weer met goede moed van start. Ze staan laatste in hun poule, maar laten zich daardoor zeker niet ontmoedigen. Na een goede warming up en goede tips van de coaches gaat de wedstrijd van start.

Het is een pittige eerste helft en beide ploegen laten zien waarom ze in deze poule zitten. Dan scoort Teun het eerste punt. Lens en Anne die wissel staan draaien trots het scorebord om.

Pernix probeert de aanval terug te nemen maar dan is daar onze Maddy en maakt voor de eerste rust 2-0.

Tweede helft, Noud en Maddy staan nu wissel. Pernix begint fel en scoort 2-1. Er wordt goed verdedigd en de bal gaat snel naar de andere kant waar Lens al klaar staat en scoort 3-1.

Nadat Pernix uitneemt wordt de bal snel afgepakt en maakt Anne 4-1.

Pernix pakt zich terug en maakt 4-2.

En dan wordt er snel gespeeld door de E1. De bal wordt snel overgespeeld en de doorloop bal wordt in gezet net als het afstandsschot. Teun 5-2, Fenne 6-2 en 7-2, Anne 8-2 en 9-2. Met zo’n stand ga je rustig de rust in.

Derde helft Teun en Lens staan wissel en beheren met zorg het scorebord.

Beide teams gaan er weer voor en spelen een snel spel. Na een mooi duel tussen Roda en Pernix maakt Maddy 10-2.

Dan komt Pernix terug en … 10-3. Anne en Fenne lopen ver uit en als er dan lang ballen gegooid worden weten zij ze er om de beurt een in te schieten. 11-3 en 12-3.

In de laatste helft wordt er nog even alles gegeven van beide ploegen. Helaas voor Pernix is Teun weer in het veld en scoort in de eerst minuut en daarna gelijk nog 3 keer. Het tempo ligt hoog en Anne en Fenne hebben dat ook in de gaten en samen zorgen ze voor een super stand 20-3. De strafworp die ze tegen kregen door verkeerd verdedigen maakte voor de stand niet uit. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Pernix, 20-4.

Beide partijen hebben top gespeeld maar voor Roda was dit echt even een opsteker.

Wat een super team!