Wij hebben ook onze Esmee…..(redactie)

Esmee en Roda 1

Zaterdag was het eindelijk zover, ik mocht naar de wedstrijd van Roda 1 tegen Dindoa.

Dat ik bij de sporthal in Koog aan de Zaan aankwam kon ik eerst Roda 1 niet vinden, maar dat ik mijn eigen coach Otto gevonden had bracht hij me naar de spelers van Roda 1 en stelde me even aan iedereen voor.

Ik was wel een beetje zenuwachtig om hen allemaal te ontmoeten, maar nog meer voor de doorloopbal die ik voor de wedstrijd mocht maken straks. In het interview van vorige week zei ik het al, die korf waar Roda 1 op speelt is wel erg hoog om in te scoren.

Nadat ik iedereen had ontmoet mocht ik met Roda 1 op de foto. Iemand vertelde mij, dat ze zeker wist dat ik zo zou gaan scoren. ‘Ik ga zeker mijn best doen om te scoren, maar ik beloof niets, heb ik maar geantwoord.   Dit hele seizoen heeft niemand van de toppers nog gescoord, dus ik had niet gedacht dat ik het dan wel zou kunnen.

Toen liepen eerst de tegenstanders het veld op en werden 1 voor 1 voorgesteld door Otto, daarna was Roda 1 aan de beurt en mocht ik meelopen. Als laatste werd ik door Otto genoemd en zwaaide ik naar het publiek.

Vervolgens mocht ik de doorloopbal maken op de korf. Ik was erg zenuwachtig, gooide de bal naar iemand links van mij, die de bal snel naar Jelmer gooide. Jelmer maakte een beweging naar mij van: ‘Kom maar’ Ik rende naar hem toe, ving de bal en maakte de doorloopbal zoals ik hem geleerd heb. Na het loslaten van de bal keek ik toe of hij wel of niet de korf in zou gaan.. RAAK de bal ging er in en ik sprong in de lucht van blijdschap. Kreeg van iedereen een high five en moest zelfs een beetje huilen van schrik en blijdschap dat ik toch maar mooi de bal in die hoge korf had geschoten.

Ik mocht mee met Roda 1 in de kleedkamer om te luisteren naar de tactiek bespreking en de hele wedstrijd op de bank bij de Spelers de wedstrijd bekijken. Ik heb mijn vragen gesteld en veel geleerd, namelijk hoe belangrijk snel overspelen is en wat de 25 seconden regel betekent.  Ik vond het heel erg leuk om van zo dichtbij Roda 1 te zien spelen.  Dankjewel daarvoor.  Groet Esmee van der Heiden.

Hier de doorloopbal van Esmee in slow motion (redactie):

De succesvolle afronding!