Wijnproeven met Roda’s Club van 100

Vrijdag 27 oktober is het zover. Wijnhandel Vonk gevestigd aan de Tuinierstraat  8 in Zaandam verzorgt voor de Club van 100 een (zeer geslaagde) wijnproef avond voor leden en sponsors van Roda. Toelichting krijgen we van sommelier Angel en de bijpassende kazen worden toegelicht en uitgeserveerd door Joly.

Angel, Joly en Simon Vonk

Zes witte, vijf rode, een rosé en een Port wijn kunnen geproefd worden. Italiaanse, Franse, Spaanse Portugese, Zuid-Afrikaanse zelfs is er een wijn uit Luxemburg. De deelnemers krijgen het verzoek meteen hun mening vast te leggen van kleur, geur, smaak, algehele indruk en score. Voor de ongeveer veertig deelnemers is dat een goede aanbeveling anders weet je niet meer het verschil tussen nummer 2 en nummer 8. Omdat het een kwestie is van nippen aan een wijn, blijft het lastig om wijnen te onderscheiden.

Ook de laatste twintig obligaties van de tienjarige lening voor de verbouwing het clubhuis zijn uitgeloot. Obligaties met het historische rendement van 3,5%. Als het goed is krijgen de eigenaren van de uitgelote obligaties bericht van penningmeester Jos Kemna.

De club van 100 viert volgend jaar haar 15 jarig bestaan en heeft aan alle verbeteringen van het Roda Sportcomplex bijgedragen. Ze telt op dit moment 83 leden en dat moeten er in het jubileumjaar natuurlijk weer honderd worden. Lid worden kan o.a. via de Roda website bij het kopje Club van 100.