WWSV F1 – Roda F1 11-3

Eieren zoeken. Dat doe je normaal op 1e Paasdag. De haas verstopt eieren en de kinders speuren met neus in het gras naar al het lekkers. Onverstoorbaar. Zich enkel richtend op zoet. Misschien dacht de F1 dat de haas zaterdag al was geweest. Er was namelijk niet veel oog voor de tegenstander. Met alle gevolgen van dien. Daar waar we in de zaal nog spannende wedstrijden afleverden tegen WWSV was het nu een walk-over. Heerlijk in het zonnetje – dat dan wel – maar een minder zalige uitslag.

Terug naar de aanvang. Heerlijk gras. Vers riekend. Kijk, zo mooi kan een buitensport nu zijn. Als jonge veulens renden onze kinderen over het veld. Vol energie. WWSV ging meteen aan de slag met ingooien. Keurig op rij en schieten op de korf. En daarna oefenen met pasen. Pasen? Nee, pasen. Na het fluitsignaal schoot de thuisploeg uit de startblokken. En eigenlijk bleven ze rennen. Mede dankzij hun lengte vlogen de ballen er achter elkaar in. Ze waren dan ook echt wel groot voor achtjarigen. Anne had de pech een meisje te moeten dekken die een kop groter was. En datzelfde meisje was ook nog heel trefzeker. Ze maakte de eerste vijf treffers van de wedstrijd. Bij 3-0 bracht Jip ons nog even terug in de wedstrijd maar spannend werd het geen moment.

Pas bij 10-1 gooide Thies er weer eentje in. Hoewel de ouders heerlijk vitamine D aan het tanken waren aan de zijlijn was er ook wel enige verbazing. Was dit nou onze F1? Het baltempo lag wel erg laag. En overspelen bleek ook erg ingewikkeld. Een team bestaat uit 4 spelers op het veld – en bij zo’n grote achterstand zelfs uit 5 – en dan moet je zoeken naar een vrije teamgenoot. Jongen of meisje. En met korte stukjes gooien en goed in elkaars handen. WWSV hield de voorsprong met alle gemak vast. Het werd uiteindelijk 11-3 door Thies. De strafworpen werden 4-4.

Het voordeel van zo’n wedstrijd is dat het genoeg voer voor nadenken geeft. Maandag het Paastoernooi. Laten we hopen op veel plezier en succes.

Statistieken: Thies 2x, Jip 1x