WWSV F1 – Roda F1 13-12

Stuivertje wisselen. Dat is wat de teams in de poule van de F1 doen. Dat wil zeggen, de kampioen staat wel vast. Dat wordt OKV. Maar het is vechten tussen de nummers 2,3 en 4. Net als in de eredivisie eigenlijk. Langetijd stond onze F1 solide op de 2e plek, maar de laatste weken zit het een beetje tegen. En dan is het weer wachten op het kantelpunt. De wedstrijd tegen WWSV kwam daarvoor in aanmerking. Twee teams die echt aan elkaar gewaagd zijn. Op het veld, in de zaal… Altijd spannende potjes.

En zo ook deze wedstrijd. WWSV nam wel meteen het voortouw met een 1-0, maar Tom bracht Roda met twee mooie treffers terug in de wedstrijd. Het was überhaupt al knap dat we nog balbezit kregen, want de spelers van WWSV waren allemaal een kop groter. Anne,Zoe en Nynke stonden tegenover een meisje die hen waarschijnlijk niet eens heeft gezien. Maar beide meiden lieten zien dat je met zwaaiwerk en maximale strek (op de tenen) nog ver kunt komen in de dekking. De thuisploeg bleef echter een pittig tempo spelen en trok de stand weer in hun voordeel. Groter dan 1 treffer werd het verschil echter niet. De hele wedstrijd overigens niet. En dat geeft al aan hoe spannend deze pot was.

Wij bleven enthousiast aanmoedigen, maar de tribunes stonden echter zo ver van het veld af dat ik mij afvraag of ons kroost sowieso iets heeft gehoord. Maar de M&M-etjes van Roda (Mariska, Mia en Maaike) stonden gelukkig langs de lijn om de slimme boodschappen over te dragen. “Erbij, erbij, erbij”, gaf Mariska de hele tijd aan. Tja, de dekking en omschakeling he. Wel een beetje een leerpunt. WWSV deed dat toch net iets slimmer. Handje ertussen, bal meteen naar de vrije man en goal. Iets met feiten en erachteraan lopen.

Maar de veerkracht van Roda was uitstekend. Damian wist er toch ook weer 4 in te gooien. En ook Thies en Jip vonden de korf. Af en toe waren er echt flitsende aanvallen te zien: afvangen, korte ballen passen en snel naar de overkant. Barcelona speelt Tiki Taka-voetbal, wij lieten soms Rodi-Roda-korfbal zien. Normaal is dat voldoende om de punten mee naar huis te nemen. Maar helaas vandaag niet. Met een 12-12 op het bord en de laatste minuut op de klok bouwde WWSV aan de laatste aanval. En daar waar wij eigenlijk altijd sterk zijn in de laatste 10 minuten, trok nu de thuisploeg de winst naar zich toe: 13-12.
Ach, we moeten eerlijk zijn. Ze waren ook net iets sterker. En bovenal: het was een erg leuke wedstrijd. Goede scheids ook! De strafworpen gingen met 6-5 verloren.

Statistieken: Damian 4x, Thies 4x, Jip 2x, Thies 2x