ZKC A2- Roda A1 en Roda A1- ADOS A1

Vorige wek geen tijd voor een verslagje dus deze week dan maar twee. Vorige week de eerste uitwedstrijd in Zaandam tegen ZKC. In de verdediging starten Jelle, Junior, Anne van B., en Elana. In de aanval Anne van E., Raven , Sjoerd en Daan. De voorbereiding was niet optimaal met het halve team volop in de examens en zo ongeveer de andere helft zware schoolreizen net achter de rug. Dit was te zien op het veld. Toch is het Roda dat de score opent. Sjoerd maakt van dichtbij de 0-1. ZKC 1-1. Elana en Junior scoren van afstand maar daarna blijft ZKC scoren. Sjoerd scoort nog voor Roda maar de ruststand is 6-4
Na de rust komt Eva er in voor Elana. Junior brengt Roda weer dichtbij:6-5. Dan scoort ZKC weer en Daan uit een vrije worp. Dan ZKC weer en Jelle voor Roda. Eva maakt de gelijkmaker:8-8. ZKC kan daarna uitlopen naar 11-8. Jelle scoort nog van afstand maar ZKC kan nog 2x scoren. Eva brengt de eindstand op 13-10.

Dan vandaag thuis tegen ADOS. Nog steeds zit de helft volop in de examens maar de rest zou goed getraind en uitgerust moeten zijn. Jasmijn kan in ieder geval weer spelen dus dat is mooi. In de aanval beginnen Sjoerd, Daan, Jasmijn en Elana. In de verdediging Junior, Jelle, Anne van B. en Eva. Vanaf het begin zijn er veel kansen voor Roda maar ADOS opent de score. Daan maakt direct 1-1. ADOS 1-2, Jelle van afstand 2-2 en Daan ook van afstand 3-2. ADOS heeft 1 heer met een heel goed schot en zo is het 3-4. Anne van B. brengt de ruststand op 4-4.
Na de rust komen Anne van E. en Raven er in voor Jasmijn en Eva. Daan verzilvert een strafworp en ADOS maakt weer gelijk. Junior scoort 2x maar ADOS ook. Jelle en Anne van B. brengen het verschil weer op twee punten. Het wordt nog 9-8 maar Daan brengt de eindstand op 10-8.
Twee wedstrijden waarbij eigenlijk te weinig werd gescoord door Roda. Geluk bij een ongeluk dat ZKC verloor van Badhoevedorp waardoor alles nog mogelijk is maar met 4x scoren in de eerste helft en een totaal van 10 doelpunten per wedstrijd zal ben ik bang niet genoeg zijn voor een kampioenschap. Maar de competitie is pas op de helft en de examens zijn bijna voorbij. Lekker trainen deze week en dan zaterdag naar Hoorn voor de return tegen ADOS.
Heleen