ZKV A2 – Roda A1

Eigenlijk is de veldcompetitie voor de A1 wel gespeeld. Nova uit Bilthoven staat met 3 punten meer op de eerste plaats. Je zou kunnen gaan voor een goede tweede plaats. Maar als je de wedstrijd van vandaag hebt gezien, kun je wel vaststellen dat niet iedereen in het team er zo over denkt.

In de aanval starten Anne, Ilse, Jonne en Koen en voor de verdediging staan Naomi, Yoena, Quincy en Remco opgesteld. Lars versterkt vanaf heden Roda 2 dus we zijn blij dat Maaike en Kaj plaats hebben genomen op de bank.

We moeten weer even omschakelen naar 35 minuten per helft. Bovendien ontbreekt het zonnetje ….dit wordt een lange zit.

Het is ZKV die gelijk bij aanvang inzet. Binnen 2 minuten ging de bal door de korf, 1-0. Nog een minuut later viel bal 2 door de korf, 2-0. De ZKV heren zijn redelijk fel, soms iets te naar mijn mening. Roda straalt niet op het veld en heeft moeite om iets goeds met de bal te doen. De bal in de korf te krijgen, dan wel de korf überhaupt te raken, is helemaal een dingetje vandaag. Roda moet het dan hebben van een strafworp om 2-1 te maken. Op de bank hopen we nog op een opleving, zoals wel vaker bij de A1. Maar bij 3-1 knakken onze hoofdjes naar benee. Enige hoop was er wel toen Koen uit een vrije bal 3-2 wist te scoren. Met nog 1 minuut op de klok drukt ZKV nog duidelijker hun stempel op de wedstrijd, zij willen winnen, 4-2.

Kennelijk heeft Ronald het zaakje weten te motiveren in de rust. We leven gelukkig een beetje op als Yoena in de eerste minuut van de tweede helft van onder de paal weet te scoren, 4-3. Door de score van Quincy sluit Roda weer aan, 4-4. En nu lijkt een deel van de A1 er wil weer in te geloven en bevindt de wedstrijd zich op een kantelpunt. Koen krijgt de ruimte, benut deze goed, en scoort 4-5. Als een Jonne een strafworp weet te versieren, legt Ilse de bal keurig in de korf, 4-6. Onze vrolijke noot Quincy weet nog een keer te scoren en dan hebben we met 4-7 hopelijk voor de laatste 8 minuten nog een leuke pot voor de boeg. Voor ZKV is de wedstrijd echter nog niet gespeeld. Het wordt 5-7, een strafworp 6-7 en nog een rake bal en het staat zo weer 7-7. Roda staat erbij en kijkt er naar. Remco schroeft de spanning nog wat op, 7-8. Maar ook hier kan ZKV op antwoorden, 8-8. En het kan nog erger, de stand wordt 1,5 minuut voor tijd 9-8. Voor ZKV was de wedstrijd klaar. Er werd opgeroepen om af te fluiten, maar de scheidsrechter vond, overigens terecht, dat blessuretijd van ZKV erbij getrokken moest worden. Nog eenmaal kan Roda zich doen laten gelden. Uit een vrije bal scoort Jonne de 9-9. Dit tegen het enthousiasme van de tegenpartij in. Daarna vond de scheidsrechter het goed voor vandaag. Hij heeft zijn best gedaan vandaag. Voor de rest was het een Kwalitatief Uitermate Teleurstellende wedstrijd van de A1. Meer kan ik er deze keer niet van maken, helaas.
De supportersbank hoopt dat jullie nog even de moed kunnen opbrengen om dit veldseizoen tot een goed einde te brengen, oftewel de eer om de tweede plaats te behouden.

Supporter op de bank