ZKV E1  -Roda E2 9-4

Ik schreef het een paar weken geleden ook al; een verliespartij kan mooi zijn om naar te kijken. En dat was nu weer het geval. Reden? Tja, als u het echt wilt weten, moet u de komende wedstrijd op het veld (13 april)  maar eens gaan kijken. Maar ik zal een tipje van de sluier oplichten; de Roda-trainers hebben de zweep erover gehaald. Vrees niet, geen kindermishandeling in Westzaan. Maar er is de afgelopen weken hard gewerkt aan de conditie en dat wierp meteen zijn vruchten af. ZKV dacht met een hoog tempo Roda kapot te spelen, maar kwam van een koude kermis thuis. Echt, ik heb onze jongens en meiden nog nooit zo hard zien rennen over het veld. In de aanval, meteen naar de verdediging, meteen weer in de aanval, dekken tot je een ons weegt…Nee, het ging top.

De thuisploeg opende wel de score, maar Tom wist snel het gat weer te dichten. Daarna ging het spel lange tijd gelijk op. ZKV had echter net wat meer geluk en liep uit naar 3-1. Oeps, net even te veel gaatjes laten vallen. Jip maakte gelukkig de aansluitende treffer. Altijd belangrijk, want dan houd je hoop. Ook vanaf de tribune werd luid aangemoedigd. Maar ja, de spelers zijn wel zo wijs om alleen te luisteren naar Maaike en Mariska. En die dirigeerden met knikjes en handgebaren hun ploeg in juiste positie. ZKV was duidelijk verrast en schakelde een tandje bij; 4-2 en 5-2. Maar een echte Rodiaan – heet dat zo? – geeft nooit op. Met twee treffers maakte Tom 5-3 en 5-4.

En dat is natuurlijk nog steeds een stand waarbij alles mogelijk is. Het verhaal van het muntjes dat twee kanten op kan vallen, zeg maar. En wij maar hopen dat het de juiste kant zou zijn. Helaas. Het laatste kwart liet ZKV toch zien dat ze niet voor niets derde staan. De turbo’s uit Westzaan waren een beetje opgeblazen. En waarschijnlijk ook spacy door alle cirkels in het veld. De baan wordt ook gebruikt om te rollerschaatsen. Inderdaad, die sport waarvan je denkt dat die in de jaren’70 uitgestorven was. Oké, geen zure slotzin nu. Niet gepast bij deze wedstrijd. Het was echt een mooie pot. De strafworpen werden gelukkig 4-6 gewonnen (al zegt de KNKV-app 3-5).

He, zie ik daar de zon schijnen. He, ruik ik daar al heerlijke bloesem. Goh, wat heb ik zin in het  buitenseizoen. U ook? 13 april; onze eerste thuiswedstrijd thuis. Schrijf alvast maar op in de agenda!