ZKV F1 – RODA F1 7-5

Ik was er natuurlijk helemaal klaar voor. De introductie van de glans-methode in het korfbal. Onze F1 zou eens ff voordoen hoe je moest glanzen. Sterke tegenstander of niet. Vorige week staken ze immers in goede vorm. Iedereen sprak de hele dag over de twee hallen in Korea; Knegt en Wust gingen voor goud. Maar voor ons, ouders, was er nog een derde hal; die in Zaandam. Designtechnisch helemaal vintage.  Inclusief mooie cirkels voor de rollerblade-girls.

De eerste wedstrijd tegen ZKV was op het nippertje gelijk geworden, dus we waren gewaarschuwd. Dit was een geduchte tegenstander. En dat bleek. Normaal gesproken weten we de korf snel te vinden, maar daar deden we nu minuten lang over. Sterker nog; ZKV  vond de korf eerder. Twee keer eerder. Daarna trokken Thies en Jip de stand gelukkig gelijk, maar aan alles was te merken dat dit een zware pot zou worden. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam de thuisploeg ook nog op voorsprong.

In het tweede kwart glipte de wedstrijd uit onze handen. ZKV speelde strak over en holde de hele tijd over het veld heen. En Roda speelde iets te vaak de lange bal. Dat leidde dan tot balverlies en iedere keer tot een treffer tegen. Gedurende de wedstrijd ging ook de volumeknop aan de kant omhoog. En de coaching vond ook op vreemde plekken plaats. Nu lagen er wel erg veel lijnen, maar ik maak mij sterk dat ‘coaching naast de korf’ toegestaan is.  Joris en Maaike bleven wel keurig achter de lijnen. En gaven met geduld aan waar iedereen moest staan. Hierdoor kwamen we – dankzij Tom – weer even terug in de wedstrijd.

Het plezier was van korte duur, want ZKV zette meteen de 6-3 weer op het bord. Een mooi geval van ‘achter de feiten aan blijven lopen’. Door Thies werd het weer 6-4, maar meteen: 7-4. Uiteindelijk bepaalde Thies de eindstand op 7-5. Verdiende winst voor de thuisploeg. Maar Roda heeft zich goed geweerd. Het is goed te zien dat het verdedigend iedere keer weer een stukje beter gaat. Ach, en er kan niet altijd worden gewonnen. Daar weten Knegt en Wust ook alles van.

Gelukkig werden de strafworpen wel gewonnen (3-7)

Statistieken: Thies 3x, Jip 1x, Tom 1x.

Groetjes
Jeroen