Zonovergoten Roda Reünie 100 jarig bestaan.

Er is twee jaar aan gewerkt om zoveel mogelijk e-mail adressen van oud spelers boven tafel te krijgen. De leden van de jubileumcommissie zijn avond aan avond in het clubgebouw. Honderden foto’s uit lang vervlogen tijden en recenter fotomateriaal komen te hangen op iedere vrij beschikbare plek in het clubgebouw. En zelfs dat is nog lang niet genoeg. Er worden verschillende presentatie borden geplaatst om alle materiaal kwijt te kunnen. Er zijn films te zien van de bouw van het clubgebouw, historische wedstrijden, playbackshows. De opbouw is zowel buiten als binnen. Het wachten is alleen nog op mooi weer…!

En dat kwam er afgelopen zaterdag…een van de eerste lentedagen met een temperatuur van 20 graden. De bezoekers stromen binnen uit alle delen van het land. Ontvangst met koffie bij de entree. Alle mogelijke meubilair is uitgezet. Voor degenen die het te warm krijgen is er een grote tent beschikbaar. Veel herinneringen zullen opgehaald worden. Om 16.30 uur staat de wedstrijd oud Roda 1, met spelers van tussen de 30 en 50 jaar, tegen de huidige selectie. De voormalige selectie onder leiding van wie anders dan Terence Schoolmeester ( “ik zoek altijd een club uit die ik met de fiets kan bereiken”).

De huidige selectie onder leiding van Ronald Hanegraaf. De oud- Rodianen doen het nog verrassend goed. Ze komen wel met 5-1 achter, maar de conditionele instorting blijft uit. Integendeel, langzaam komen ze in de wedstrijd. Het zijn ook niet de minste die in dit team spelen: Joris Theewis, Alexander Jongerius, Mark Sluijs, Age Knossen, Lida Poppes, Vera Kelder, Natascha Theewis, Mariska May om er maar een paar te noemen. Met zo’n team zou je nog een heel eind komen in de reserve tweede klas. Het mooiste doelpunt is van Alexander Jongerius een fraaie tip in. Eindstand 12-7 voor de huidige selectie na 2 maal 20 minuten.

De foto, van de jubilarissen (gemaakt door Anne van Baarsen):
Achterste rij vlnr.: Ed havik, Otto Hauzendorfer, Lida Poppes, Onnojan Hos. Gerrit Groot, Hans de Waard, Dirk (Gu) Havik, Tini Molenaar, Cor de Jager.
Voorste rij vlnr.: Dirk Havik, Ingrid Pettinga, Milco Dubbeld, Wies Smit, Irene Dubbeld, Rie Postt, Jaap Schellinger, Maarten Hos.

Daarna was het echt tijd voor de vele sociale contacten. Ook is een reünie hét moment om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Bij een vereniging die 100 jaar oud is, kun je niet meer alle jubilarissen huldigen. De ondergrens ligt vanmiddag bij maar liefst minimaal 40 jaar lid zijn. Twintig  leden vallen in deze categorie. In de categorie 75 jaar lid vallen Hans de Waard, Piet de Jager (niet aanwezig), Jaap Schellinger, Dirk (Gu) Havik en Siet Poppes. Een speciale vermelding verdient Rie Postt inmiddels ruim in de 90 jaar. In 1944 werd zij al kampioen met Roda 1. Ook in 1954 zat ze, net als de aanwezige ook aanwezige Dirk (Gu) Havik, in het kampioensteam van Roda 1 o.l.v. Dirk Bleij, dat de stap naar het hoogste landelijke niveau zette. In de tweede wereldoorlog trad Rie Postt al toe tot het bestuur van Roda. En vanmiddag is ze op de reünie aanwezig en geniet volop. Iedere dag leest ze uit het Jubileumboek WKV Roda 100 jaar laat ze weten.

Om 18.30 gaat kok Milco Dubbeld met zijn zwager Rob het buffet maken voor maar liefst 200 liefhebbers.

De Roda jubileumcommissie bestaande uit Lida Poppes, Trea van der Loo, Irene Dubbeld, Irma Kemna, Dick Smit, Bernlef Knossen en Otto Hauzendorfer kan terug zien op een fantastisch geslaagde reünie.

Bestuur Roda